Baklazaan karri-kookosekastmes

Mul on heale toidule värga raske vastu panna. Neile, kellele vürtsikas toit maitseb, võin küll kinnitada, et baklazaan karri-kookosekastmes on niivõrd maitsev, et seda võib sööma jäädagi. Nii hea vaheldus lihale, vürtsine ja mõnus. Ideaalne tänase talveilmaga, mil õues kohati isegi -25 C.

Vaja läheb: 
2 baklazaani
3 keskmist sibulat
5 küüslauguküünt
2 tl punast karrit
2 tl kurkumit
2 tl koriandrit
3 kuivatatud tšillikauna
400 g purustatud tomateid
400 ml kookospiima
soola, pipart, oliivõli
2 tl suhkrut
1 köögiviljabuljongi zelee
mündilehti
kreeka jogurt

Tegevuskäik:
Lõika baklazaanid kolmeks osaks. Lõigu kõik osad omakorda piklikeks osadeks. Puistada soolaga üle, lasta pisut seista (seni kuni ahi soojeneb). Valada seejärel baklazaanid ahjuplaadile, piserdada üle oliivõliga, segada kätega segamini ja jätta u 200 C juurde u 20-30 min grillima.

Kui grillimine on lõppjärgus, tükeldada sibulad (jätta päris suured ja paksud viilud). Kuumutada pannil õli, lisada sinna kõik vürtsid  - karri, kurkum, koriander. Kuivatatud tšillikauntel murda ots ära ja valada seemned pannile, samuti lähevad pannile tühjad tšillikauna kestad. "Suitseta" vürtse veidi pannil, lisa sibulaviilud ja terved küüslauguküüned, kuumuta. Lisada siis kookoskonserv, sega, lisa ka grillitud baklazaanid, tomatikonserv, 2 tl suhkrut, 1 köögiviljabuljongi zelee. Jäta hauduma u pooleks tunniks. Vahepeal sega õrnalt.

Serveerides visata peale mõned mündilehed, mis annavad  toidule uskumatult huvitava nüansi.
Serveeri koos basamati riisi ja kreeka jogurtiga. Sobib ideaalselt kuiva punase veiniga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused