Hernepüreesupp vahukoorega

Kui tuleb isu millegi kerge järele, siis vahelduseks sobib alati mõni püreesupp. Hernepüreesupp on ikka aeg ajalt minu menüüs. Varasemalt olen vahukoore asemel lisanud sulajuustu - klassikalist, lepasuitsu või mis meelepärasem tundub. Allolev retsept jäi silma aga Selveri kalendist ja mulle avaldas muljet see, et supile lisati vahukoort, mis enne lisamist vahustati. Jääb selline huvitav ja kohev tulemus.

Vaja läheb (kogusest jagub kolmele): 
1 pakk 400-450 g külmutatud herneid
1 köögilvilja puljongi zelee
200 ml 35% vahukoort
suitsupeekoni viile
terveid herneid kaunistamiseks
kõrvitsaseemneid 

Tegevuskäik:
Pane herned potti keema selliselt, et vett on samapalju kui herneid. Samuti lisa potti puljongi zelee. Keeda herneid u 10 min ja püreeri saumikseriga. Vajadusel võid peale püreerimist lisada vett, aga lõpptulemus peaks siiski olema selline paksem, mitte vedel. 

Vahusta vahukoor, pruunista peekoniviilud. Ja rösti kõrvitsaseemned. Aseta supp taldrikule, pane supi keskele vahustatud vahukoort, ürita supp taldrikus paari tõmbega ettevaatlikult läbi sagada. Seejärel lisa supile peekoniviilud, mõned terved herned ja röstitud kõrvitsaseemned.





Kommentaarid

Populaarsed postitused