Kanamaksapasteet veini ja brändiga

Mingil hetkel sain kuskilt idee, kasutada loomamaksa asemel hoopis kanamaksa.... Kanamaks tundub kuidagi kergem, pehmem ja palju hõrgum.. ja nii sai järele proovitud ka kanamaksa pasteet. Ja no tulemus oli ikka väga maitsev. Arvasin algul küll, et kas sellist kogust pasteeti on üldse võimalik ära süüa.. aga no on... ja see sai otsa kusjuures kiirelt.

Vaja läheb:
500-600 g kanamaksa
2 sibulat
3 küüslauguküünt 
2 dl veini 
soola
rosmariini
0,2 dl brändit
50 g võid + võid maksa praadimiseks

Tegevuskäik: 
Minul oli u 600 g maksa. See tuleks pruunistada kõrgel kuumusel võis. Kuna maksakogus on päris suur, siis tuleks pruunistamist võtta ette vähemalt kahes osas. Maksa üle küpsetada ei tohiks, pigem peaks see jääma seest õrnalt roosa. Viimase maksakoguse pruunistamisel visata pannile ka eelnevalt pruunistatud maks, tükeldatud küüslaugud ja sibulad. Pruunista veidi. Siis vala maksa, sibula ja küüslaugu juurde ka vein ja rosmariinioksa lehed ning lase haududa u 10 min.

Nüüd kalla kogu kraam potti, lisa sool, brändi, või ja peenesta nuimikseri või köögikombainiga peeneks. Lõpptulemus võiks jääda selline teraline, mitte liiga peen. Serveeri pasteeti ahjus grillitud bruschettal, lisa sibulamoosi, kõrvitsaseemneid ja rosmariinilehti.



Bruschetta kanamaksapasteedi, sibulamoosi, kõrvitsaseemnete ja rosmariiniga.


Kommentaarid

Populaarsed postitused