Kitsejuustu salat grillitud peediga

Väga lihtne ja väga kerge toit. Sobib süüa millal iganes. Uskuge, see ei jäta teid külmaks. mina armastan seda salatit väga ja see on pikalt minu top 10 ´s püsinud.

Vaja läheb (kogus kahele):
3 väiksemat toorest peeti
1 La Turek Kozi kitsejuust
spinati või ruccola lehti või lambasalatit
(mina kasutan tavaliselt neid, samas sobivad kõik lehtsalatid)
kreekapähklid, seedrimänniseemned või piiniapähklid
suhkrut
oliivõli
balsamiäädikat
mett

Tegevuskäik:
Grilli peedid - koori, lõika sektoriteks, pane kaussi ja sega 2 spl õli, 2 spl veiniäädika ja 1/2 spl suhkruga. Soovi korral võid lisada ka köömneid. Pane ahju grillima 200C juurde u 30 minutiks.

Pane taldrikusse spinatilehed ootele - viimasel ajal olen kasutanud just spinatilehti. Kui peedid valmis, siis jahuta, aseta siis salatile. Kõige peale pane kreemkitsejuustu tükid.

Valmista kaste: 3 spl oliivõli, 1,5 spl balsamiäädikat, pool tl mett. Domineerima peaks jääma balsamiäädikas. Kõige parem on sellist kastet valmistada imepisikeses kaanega purgis - kõik ained panna kokku, raputada purki, kuni komponendid on segunenud ning tilgutada kohe peedisalatile. Kõige peale pane kreekapähkleid, seedrimänniseemneid või piiniapähkleid. Kõrvale serveeri ahjusoojasid kukleid või ciabatti.

.

Kommentaarid

Populaarsed postitused