Kitsejuustujäätis vaarika-balsamico kastmega

Ükspäev plahvatas idee - mina, kes ma armastan kitsejuustu ja paremat jäätist pole maamunal ju olemas kui endatehtud rammusa vahukoore-kondespiima jäätis, siis why not proovida seda sama palavalt armastatud kitsejuustu ka jäätisesse lisada? Hea mõte, kas pole? Genereerisin sellise retsepti:

Vaja läheb:
2 x 150 g Na Turek Kozi kitsejuustu
1 väike suhkruga kondenspiima konserv 190 g
400 ml 35% vahukoort

Kaste:
u 1 dl purustatuna külmutatud vaarikaid
0,5 tl suhkrut
4 tl balsamico kreemi
musta pipart

Tegevuskäik:
Pane kitsejuustud kaussi, sega ühtlaseks.  Hakka vähehaaval hulka segama kondenspiima, ise koguaeg segades. Teine variant segada kokku kogu kitsejuust ja kondenspiim ning mikserdada ühtlaseks.

Vahustada vahukoor tugevaks vahuks, segada hulka kitsejuustu-kondenspiima segu. Sega korra ka mikseriga läbi. Valmis ta ongi. Pane jäätis vähemalt 6 tunniks jääkambrisse.

Kastmeks purusta värskeid (külmutatud) vaarikaid nii, et saad 1 dl massi (sellest peaks jätkuma kaheks serveeringuks), lisa suhkur, balsamico kreem ja tiba pipart.  Laota kaste taldrikule, peale aseta 2-3 jäätisepalli, juurde võid lisada mündilehti ja terveid vaarikaid.

Tõesti väga maitsev ;)





Kommentaarid

Populaarsed postitused