Kõrvitsapüreesupp kookose ja ingveriga

Kui juba suppi teha, siis võiks see olla üks eriline supp. Kõrvitsapüreesupp kookose ja ingveriga seda just ongi. Imemaitsev, ühtlasi kerge ja veidi vürtsine. Väga lihtne ja valmib kiirelt. Ideaalselt sobiv külmaks talveilmaks ja samuti dieedipidajatele. Neil kellele ingver ei maitse, saavad suppi valmistada ka ilma selleta, lähen vahel isegi seda teed, kuna laps kirtsutab ingveri peale ainult nina, ehkki olen ise suur ingverisõber.

Vaja läheb:
500 g toorest kõrvitsat (puhastatud kujul)
1 Knorri Bouillonette köögiviljapuljong (zelee)
1 keskmine sibul
suure pöidla suurune ingverijupp
400 ml kookospiima või -koort

Serveerimiseks:
soovi korral paar viilu suitsupeekonit
veidi kõrvitsaseemneid
oliiv- või kõrvitsaseemneõli
karripulbrit

Tegevuskäik:
Tükeldada sibul ja ingver ning kuumutada pannil, aga ära pruunista. Panna sibul ja ingver koos kõrvitsatükkide, vähese vee ja buljongi zeleega keema. Keeta seni kuni kõrvitsatükid on pehmed. Seejärel tuleks kõik supikomponendid püreestada. Nüüd lisada kookospiim või -koor ja kuumutada kuni keemiseni, vajadusel mikserdada veelkord, et kookospiim kõigega seguneks.

Serveerimiseks praadida peekon ja röstida kuival pannil kõrvitsaseemneid, aseta need supile, piserda peale veidi oliiv- või kõrvitsaseemneõli ja pisut karripulbrit.





Kommentaarid

Populaarsed postitused