Laimi-mascarpone kook purgis

Viimasel ajal on mulle eriti meeldima hakanud sidruni ja laimi magustoidud ja koogid. Üks veidi teistsugune on kook purgis. Purgikooki on väga lihtne teha ja kogus võrreldes suure koogi või tordiga, on väike. Purgikoogi eelis on ka see, et kinnises purgis säilib see värskena mitu päeva ja muutub seistes aina paremaks.

Vaja läheb (kogused kahele):
3 digestive küpsist
paksem viil võid
250 g mascarponet (Calbani, Exquisa või Rainbow)
kolmveerand väiksema laimi mahla
3 tl suhkrut
0,4 dl piima
kaunistamiseks vaarikaid, laimiviil

Tegevuskäik:
Murenda sõrmede vahel küpsised, sega võiga. Suru (mitte väga tugevasti) purgi põhja. Kõiki koostisaineid pane purki selliselt, et purgi küljed jääksid puhtaks.

Pane kaussi mascarpone kreem, suhkur ja pisut piima. Sega ühtlaseks massiks. Lisa veel piima ja sega jälle. Nüüd lisa laimist pigistatud mahl ja ülejäänud piim. Väikeste osadena piima lisades tagad selle, et mascarpone mass jääb ühtlane ja ilma tükkideta.

Pane mascarpone-laimi segu purki. Koputa purki veidi vastu töölauda, et segu alla vajuks. Pane purgid kinni ja aseta külmkappi. Serveerimisel lisa peale marjad ja laimiviil.




Kommentaarid

Populaarsed postitused