Rukkileivajäätis pekaanipähklitega

Oh ei, maitsed ei saa kunagi otsa! Olen endiselt jäätiselainel ja siit tuleb kohe midagi väga vinget! Mida teed sina oma "enam mitte nii pehme" leivaga? Niisama seda enam ju süüa väga ei tahaks. Kui siis ainult praetult või röstitult? Või leivasupina?... või siis mis iganes moodi veel.
Aga mis sa arvad kui teeks sellest "enam mitte kõige värskemast leivast" leivajäätist? Kõlab hästi? Või ei? Niisiis, siin on üks hüper-super retsept jäätisefännidele ja mittefännidele, sest vahet ei ole - see meeldib nagunii kõigile. Tõesti - väga, väga maitsev!

Vaja läheb:
3 viilu leiba
2 paksemat viilu võid
3 spl pruuni suhkrut (võid liada ka valget suhkrut või mett)
2 peotäit pekaanipähkleid
pool tl kaneeli
400 ml vahukoort
1 magus kondenspiima konserv 190 g

Tegevuskäik: 
Pudista leib sõrmedega peeneks. Rösti leivapuru pannil koos võiga. Kui leivapuru on röstitud, lisa hulka noaga peeneks hakitud pekaanipähklid, kaneel ja pruun suhkur. Rösti segu (aga ära kõrbema lase!), seni kuni suhkur on sulanud ja leivapuru on tume pruun. Jahuta seejärel täielikult.

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, sega sekka kondenspiim. Kui soovid vähem magusat jäätist, võid ka 190 g asemel segada sisse vähem - ntx 160 g. Võid vahukoore ja konedspiimasegu lasta korraks läbi ka mikseriga (seguneb paremini).

Lõpuks sega õrnalt hulka pannil röstitud ja jahtunud leiva-pähkli segu. Lase sügavkülmas seista u 6 h. Serveeri koos pekaanipähklitega.




Kommentaarid

Populaarsed postitused