Sibulasai lepasuitsujuustuga

Laupäev on saiaküpsetamise päev. Täna sai tehtud selline teistsugune sai, mis maitses väga, väga hea. Tavalisse pärmitaignasse on juurde miksitud lepasuitsujuustu ja praesibula maitse, mis kokku teevad super hea tulemuse. Eriti maitsev on loomulikult sai soojalt täiesti tavalise võiga, või siis mõne maitsevõiga. Väga hästi sobis selle saiaga näiteks päikesekuivatatud tomatitega või, mis minu külmkapis alati olemas on.

Vaja läheb:
2 dl käesooja vett
180 g lepasuitsu sulajuustu
13 g presspärmi
1,5 spl suhkrut
0,5 tl soola
400 g jahu
3 sibulat
sibula praadimiseks võid

Tegevuskäik:
Pane suurde kaussi vesi, sulajuust, suhkruga kokkusegatud ja "sulanud" presspärm, suhkur ja sool. Hakka juurde mõõtma jahu. Mina panin jupphaaval ise vahepeal koguaeg lusikaga tainast segades, hiljem juba segasin käega. Sõtku seni, kuni tainas tuleb käe ja kausi küljest lahti. Lase kerkida 1,5 h

.


Lõika sibul pisikesteks tükkideks ja pruunista võis korralikult. Äga kõrveta! Jahuta siis maha, ning sõtku taigna hulka. Vormi taignast kätevahel sobiva kujuga saiapäts ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima. Kergita u 30 min, vajadusel kauem. Mina kasutan kergitamiseks alati 40 C ahju.

Küpseta saia u 30 min 180 C juures. Viimasel 5 küpsetusminutil kergitasin kuumuse 200 C ni, et sai kenasti pealt pruunistuks. Lase saial u 10 minutit seista enne kui lahti lõikad. Head isu!






Kommentaarid

Populaarsed postitused