Läätse-peedisalat fetaga

No nii, siin on jälle üks mõnus lahja salat weight watchersitele! Peet, sibul, lehed, imevähe läätseid ja fetajuustu - maitsev! Mina sobitasin salati kõrvale küülikumaksapasteediga ciabattat.




Vaja läheb (kogused kahele):
1 suurem toores peet
1 spl oliiviõli
2 spl balsamiäädikat
0,5 tl suhkrut

1,5 punast sibulat
3 küüslauguküünt
1 spl oliiviõli
pisut tšillit (võid ka ära jätta)

0,5 dl punaseid läätseid
spinatilehti
50 g kõvemat fetat
pekaanipähkleid

Kaste:
3 spl oliiviõli
1 spl balsamiäädikat
0,5 tl mett




Tegevuskäik:
Lõika peet peenemateks sektoriteks, lisa oliiviõli, balsamiäädikas ja suhkur. Sega ning pane 220C ahju grillima. Lõika punane sibul samuti sektoriteks, sega hulka oliivõli, peenteks ketasteks lõigatud küüslauguküüned ja tšilli. Sega ning pane ahju grillima (peedist eraldi) u 10 min enne peetide valmimist.
Hauta punased läätsed pehmeks - see ei võta kaua - u 10-15 min. Tulemus peaks jääma sõmer.
Sega valmis kaste lisa pool kastmest salatilehtedele ja sega lehed kastmega õrnalt segamini.
Pane taldrikutele esmalt salatilehed, lisa peale jahtunud läätsed, sellele jahtunud grillitud peet ja sibul. Seejärel lisa salatile ülejäänud kaste, fetajuust ning pekaanipähklid.


Kommentaarid

Populaarsed postitused