Läätsehautis šhampinjonide ja küülikulihaga

Siin on üks risotto ja orsotto põhimõttel valmistatud läätsehautis, mida rikastab küülikuliha ja šhampinjonid. Nagu risotto, nii ka selle lõpptulemus peaks jääma kreemjas. Eeliseks muidugi see, et punaste läätsede valmistusaeg on väga lühike, seega kui liha juhtub olema eelmisel päeval juba hautatud, siis läätsehautise valmistamine võtab maksimaalselt aega 20 minutit.

Vaja läheb (kogused kolmele):
2 dl punaseid läätseid
1 sibul
4 küüslauguküünt
10 šhampinjoni
1 dl veini
1 hautatud küülikukoib (retsepti leiad SIIT)
70 g toorjuustu
50 g parmesani
puljong (küülikuliha või köögivilja)
võid, soola, pipart




Tegevuskäik: 
Viiluta šhampinjonid ja pruunista võis. Tükelda küüslauk ja sibul, lisa šhampinjonidele ning pruunista. Lisa hulka läätsed, kuumuta veidi, lisa vein, veidi aja pärast puljong ning hauta. Kui vedelikku hakkab väheks jääma, lisa puljongit juurde. Kisu küülikuliha kondi küljest lahti, rebi väiksemateks ribadeks ning lisa hautamise keskel läätsedele. Läätsed tahavad kuumutamist u 10-15 min. Kui läätsed on pehmed lisa toorjuust  ja enamus parmesanist. Osa parmesani jäta pealeraputamiseks. Maitsesta soola ja pipraga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused