Räimevorm




Mis sobiks tänase Vabariigi sünnipäeva puhul veel paremini hommikusöögiks, kui rahvuskalaks tunnistatud räim. Täna valmiski meil imelihtne räimevorm. Tunnistan, et teen seda isegi alles teist korda, tegelikult annab räimest valmistada ju  mitmeid maitsvaid roogasid. Millegipärast eelistame aga ikka räimele lõhet, forelli, valget kala jne.

Räimevormi tegemine ei käi kellelgi üle jõu, tegemist on tõeliselt lihtsa roaga. Vaja läheb vaid nelja põhikomponenti - räimi, koort või piima, muna ja sibulat. Maitsetamiseks kasutasin vaid soola, pipart ja maitserohelist. Ja midagi keerulisemat ei olegi! Kui soovid pisut tummisemat rooga, siis võid teoreetiliselt räimefileede vahele lisada ka eelnevalt keedetud kartulikettaid. Mina aga otsustasin tänasel hommikul süsivesikutest loobuda. Pole vist vaja mainida, et alloleva retsepti järgi tehtud räimevorm sobib figuurijälgijatele hästi - süsivesikuid pole ollagi.




Vaja läheb (kogused kahele): 
250 g räimefileesid
3 muna
1 dl 35% koort (võid asendada ka piimaga)
2 pisemat sibulat
soola
pipart
maitserohelist
võid vormi määrimiseks



Tegevuskäik: 
Soovitan kasutada pisemaid räimefileesid, seda pisemad on ka fileede sisse jäänud luud. Mul on nende luude osas lihtsalt mingi isiklik tõrge. Enne räimede vormi ladumist kiskusin ära ka seljauime, häirivad söömisel kuidagi. Koori sibulad ja lõika ratasteks. Klopi munad, lisa koor või piim ning maitse järgi soola ja pisut pipart. Määri vorm võiga ja lao räimed vaheldumisi sibularatastega vormi. Vala ettevaatlikult peale muna-koore segu ja pane ahju küpsema 200C juurde u 25 minutiks. Valmis räimevormi tunned ära selle järgi, et muna on 100% hüübinud ja osaliselt kuldpruuni värvusega.

Mina serveerisin räimevormi rukolaga. Rukola asemel võib kasutada ükskõik milliseid teisi rohelise salati lehti. Kõrvale sobib hästi ka ahjusoe sai koos võiga. Räimevormi peale jahvata pipart ja lisa rohelist sibulat ja tilli. Head isu!



Kommentaarid

Populaarsed postitused