Grillitud virsikusalat serrano toorsingi ja pühvlimozzarellaga

Seda olen ma ammu maininud, et soolane ja magus kokkusobitatuna on minu maitseelistusele kõige rohkem mokkamööda. Siinses salatis on magusat isegi rohkem kui soolast, kuid Serrano sink ja hõrk pühvlimozzaella tasakaalustavad magusaid maitseid suurepäraselt. Ma ütlen ausalt, kuna meie kauplustes on ülekaalus kõikvõimalikud muud mozzarellad ja pühvlipiima mozzarellat mõnest ei leiagi, lisaks sellele on ta ka kallim, siis toidu valmistamisel kasutasin pühvlimozzarellat täiesti esimest korda (häbi, häbi, häbi mulle!) ja ma pean ütlema, et loodetavasti minu käsi enam igasuguste muude mozzarellade järele ei tõuse, vähemalt salatite ja pizzade valmistamisel. See oli tõepoolest nii pehme, nii hõrk, nii mõnus ja kreemine  - lihtsalt suurepärane.

Vaja läheb (kogused kahele):
2 virsikut
1 (125 g) pühvlimozzarella pall
100 g serrano toorsinki
peoga rukolat
mett
oliiviõli

Kaste:
1/4 sidrunimahla
4 spl oliiviõli
1 tl mett
jahvatatud musta pipart
pisut soola



Tegevuskäik: 
Pese virsikud, lõika pooleks ja ürita poolikud teineteisest eraldada nii, et need terveks jääksid ja virsikukivi saaks eemaldatud. Kivi kättesaamine võib olla pisut keeruline ja selle õnnestumine sõltub suuresti virsikute küpsusastmest (pehmemapoolsetest ja väga küpsetest virsikutest ei pruugi kivi kätte saada, ilma et virsikupoolikut ära ei lõhuks) abiks on siin nuga ja teelusikas.

Kui virsikud on poolitatud ja kivid kätte saadud, määri virsikupoolikud kokku meega, piserda peale oliivõli ning pane ahju 200 C juurde grillima lõikepind üleval pool (kasutasin turbogrilli reziimi). Grillimine võtab aega u 20 min. Virsikuid tuleks jälgida, et nad üle ei küpseks. Valmis virsik on mõnusalt kleepjas ja pealt kohati pruuniks/tumedaks tõmbunud. Kui virsikud on valmis, siis eemalda need ahjust ja pane kõrvale jahtuma.

Sega valmis kaste, selleks eralda 1/4 sidrunimahl pisikesse purgikesse, lisa oliiviõli, mesi, sool ja pipar ning raputa kaste tugevalt segamini. Maitse, enne kui kasutad - kaste peaks olema magus-hapu maitsega, kus domineerib magus.

Jaga nüüd maha jahtunud virsikupoolikud taldrikutele, vahele aseta Serrano singiviilud, lõika pooleks pühvlimozzarella, aseta mõlemale taldrikule üks poolik, lõikepind allpool. Pane rukola kaussi, vala peale pool valmistatud kastmest ning sega õrnalt segamini, et salatilehed saaksid kastmega kokku. Aseta salatile pisike puhmas rukolat. Ülejäänud kaste nirista salatitele peale. Aitäh sulle Jamie selle idee eest.



Kommentaarid

Populaarsed postitused