Koorene avokaado-spinati pasta koos pestomuffinitega

Pasta on üks ütlemata maitsev toit ja valmistusviise on sellel lõputult. Täna tekkis metsik isu ühe mõnusa Itaalia toidu järele ja no mis oleks toidulaual veel rohkem Itaaliat kui mitte pasta... Järjekordne vegepasta ehk seekord siis "avokaadopasta spinatiga" tundus olevat väga hea mõte. Ja et õhtusöök veelgi itaaliapärasem oleks, valmisid sinna kõrvale mõnusad parmesanised pestomuffinid. Kas ei kõla mitte ahvatlevalt?



Avokaado-spinati pasta

Vaja läheb (kogus kahele):
u 200 g pastat
1,5 avokaadot
1 küüslauguküüs
peotäis värsket spinatit
0,5 dl pasta keeduvett
0,5 dl 35% koort
parmesani
soola, pipart



Tegevuskäik: 
Pane pasta keema soolaga maitsestatud vette. Puhasta avokaado ning püreeri saumikseriga. Puhasta ja tükelda küüslauk ning pruunista võis, lisa juurde valmiskeenud ja kurnatud pasta (NB! jäta alles u 0,5 dl pasta keeduvett), avokaadomass, spinatilehed, pasta keeduvesi ja pisut soola. Sega kõik õrnalt segamini, jahvata peale musta pipart, lisa koor, sega veelkord läbi ning kuumuta. Jaga pasta taldrikutesse, lisa juurde ka kastet, peale raputa riivitud parmesani.



Pestomuffinid

Vaja läheb (12 tk):
2 dl käesooja vett
10 g presspärmi
1 spl suhkrut
1 tl soola (mitte väga suure kuhjaga)
2 spl oliiviõli
5 dl nisujahu

Vahele:
50 g basiilikupestot
50 g parmesani

määrimiseks muna

Tegevuskäik:
Lisa pärmile suhkur ja sega segamini, kuniks pärm on "sulanud". Mõõda kaussi 2 dl käesooja vett ning lisa hulka pärmi-suhkru segu, lisa ka sool ning hakka vähehaaval lisama jahu algul segades, hiljem käega sõtkudes. Lõpuks lisa ka oliiviõli. Sõtku seni, kuni taigen käeküljest lati lööb. Lase taignal kerkida u  1- 1,5 h.

Rulli taigen jahusele pinnale õhukeseks ruudukujuliseks tükiks. Määri peale pesto, sellepeale raputa ühtlaselt parmesan. Keera taigen rulli ja lõika 12 - ks tükiks. Pane muffini vormidesse muffini paberid, ning aseta nendesse taignarullid lõikepind ülalpool. Lase u 20 min kerkida, määri pealt munaga ning küpseta 190C pöördõhuga ahjus u 30 min.




Nagu kõigest sellest patusest toidust veel vähe oleks maitsesid muffinid kõige enam selliselt,  kui nendele määrida peale kõige tavalisemat võid. Täiesti oivaline ;)



Kommentaarid

Populaarsed postitused