Kõrvitsa - kitsejuustusalat

Olen suur köögiviljade ja rohelise salati austaja - muskaat- ja suvikõrvits, peet, seller, spinat, rukola - need on kui mitte igapäevaselt, siis mitmeid kordi nädalas minu toidulaual. Siiani olen kitsejuustusalatit valmistanud tavapäraselt grillitud peediga, allolevas retseptis ilutseb aga peedi asemel mahe ja kuldkollane muskaatkõrvits. Tavalise balsamiäädika asemel on siin kasutatud viigimarja balsamiäädikat, mis on mahedam ja magusam ning annab salatile hoopis teise meki.




Vaja läheb (kogused kahele):
300 g puhastatud kõrvitsat
2 spl oliiviõli
peotäis salatilehti
1 karp La Turek Kozi kitsejuustu
seedrimänniseemneid

Kaste:
4 spl õli
2 spl viigimarja balsamiäädikat
0,5 tl mett

Tegevuskäik:
Puhasta kõrvits, lõigu tükkideks ja sega 2 spl oliiviõliga. Mina tükeldasin juurde ka pool kauna tšillit. Pane kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile grillima 200 C juurde u 20 minutiks.

Kõrvits on valmis siis, kui see on pehme ja servad kohati pruuniks grillinud. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Aseta salatilehed taldrikutele, selle peale kõrvitsatükid ja kitsejuust. Vala üle kastmega ning kaunista seedrimänniseemnetega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused