Meloni-mozzarella salat Serrano toorsingi ja tšillise mangokastmega

Mozzarella salat on samuti üks minu lemmikutest ja taas üks maitsev toit, mida saab valmistada lihtsalt ja kiirelt. Klassikalise mozzarella salati puhul pole muud vaeva kui kõik komponendid taldrikule asetada, kaste kokku segada, salatile valada ja kõik ongi valmis. Seekord otsustasin minna pisut keerulisemat teed ja valmistasin salati hoopis teisiti. Tavapärasele mozzarella salatile lisasin melonit ja klassikalise oliiviõli-balsamiäädika kastme asendasin tšillise mangokastmega. Tänu melonile jäi salat väga mahlane, Serrano singi soolasus ja meloni magusus sobisid kokku super hästi ning tšilline mangokaste andis salatile mõnusalt kerge teravuse - see kõik muutis mozzarella salati palju erilisemaks :)

Vaja läheb (kogused kahele):
250 g melonit
130 g Serrano toorsinki
130 g mini mozzarellasid
peoga spinati- või rukolalehti

Kaste:
1/2 mango konservi
pisut tšillit
3 spl oliiviõli
soovi korral pisut soola

balsamicot





Tegevuskäik:
Esmalt püreeri saumikseriga konservmango ja kurna mass läbi tiheda sõela (mina kasutasin teesõela), lisa juurde peeneks hakitud tšilli ja oliiviõli, sega kaste segamini ning jäta ootele. Soovi korral võid lisada ka pisut soola.

Lõigu melon juurviljanoaga õhukesteks pikkadeks viiludeks ning seejärel hakka salatit taldrikutele laduma. Kõige põhja lähevad salatilehed, selle peale Serrano singiviilud  - mina neid väiksemaks ei tükeldanud, keerasin lihtsalt rulli ja asetasin mõlemale salatile kolm viilu. Melon aseta salatile selliselt, et keera esmalt meloniviilud rulli (jäävad nagu roosid) ja jaga kogu melon sedasi kahe taldriku vahel. Kõige viimasena aseta salatile mini mozzarellad ning vala peale tšilline mangokaste. Soovi korral nirista kõige peale balsamikreemi. Väga mahlane ja kerge eine, sobib suurepäraselt ahjusooja ciabattaga.




Kommentaarid

Populaarsed postitused