Odraleib

Minu ordrajahu vaimustus on endiselt alles ja peale karaskit võtsin ette siis pärmitaignast odrajahuleiva tegemise. Siin on lisaks odrajahule lisatud ka veidi nisujahu, et leib tuleks õhulisem ja pehmem. Kuna odaraju osakaal oli suur, siis tekstuur ja maitseomadused jäid suhteliselt lähedased karaskile. Kõige maitsvam on leib  muidugi soojalt koos kõige tavalisema või ja soolahelvestega kasvõi näiteks laupäeva hommikul omleti vōi pudru kõrvale või siis nautida lihtsalt niisama koos kohviga. Ahjusoojale leivale ja saiale on ikka raske vastu panna ja samaväärset vastast nendele on keeruline leida.


Vaja läheb:
13 g presspärmi
1 spl suhkrut
0,5 tl meresoola
3,5 dl käesooja vett
350 g odrajahu
1 muna
1 dl nisujahu



Tegevuskäik:
Pane käesoe vesi kaussi. "Sulata" pärm suhkruga ja lisa vee hulka, lisa ka sool. Lisa odrajagu, sõtku taigen korralikult segamini ning pane kerkima. Lase kerkida u 1 h. Seejärel sega juurde lahtiklopitud muna ja sõtku juurde nisujahu, pane taigen võiga määritud vormi ning lase kerkida 1-1,5 h, kuniks taigen on vormis ilusasti paisunud. Küpseta 190 C pöördõhuga ahjus umbes 1h.

Kommentaarid

Populaarsed postitused