Papaia-toorjuustu tort (Leana, specially for you :)

Kui sa tahad perfektset toorjuustutorti, siis see siin ongi sinu jaoks. Väga hõrk, pehme, niiske ja mitte liiga magus. Tordi tegemine on taas ülimalt lihtne ja nagu toorjuustutortidega ikka, muutuvad need seistes aina paremaks, seetõttu on soovitav tort valmis küpsetada eelmisel päeval. Mina küpsetasingi oma koogi eile kuna seda tuleks igal juhul süüa külmkapikülmalt, siis võtnuks jahtumine tohutult kaua aega. Niisiis minul oli täna õhtuks kook olemas, ainus, mis tuli lisada oli vahukoor.




Vaja läheb:
Põhi:
130 g täistera või muid küpsised
40 g võid

Kate:
400 g toorjuustu
300 g magustatud kondenspiima
3 muna
425 ml papaia konservi

Peale: 
200 ml 35% vahukoort





Tegevuskäik:
Murenda küpsised peeneks ning sega toasooja võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja (minu koogivormi deiameeter on 24 cm).

Vahusta toasoe toorjuust, lisa hulka kondenspiim. Püreeri papaiatükid saumikseriga ning lisa püree toorjuustu-kondenspiima segule. Eralda munakollased valgetest, kollased lisa toorjuustusegule ja klopi segu hästi läbi (minul oli abiks nuimikser, et kõik korralikult seguneks). Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kaks segu omavahel kokku selliselt, et hakka toorjuustu segu vähehaaval lisama vahustatud munavalgele. Segada tuleb õrnalt alt-üles, Vala kokkusegatud segu küpsisepõhjale ning pane kook 140 C (ilma pöördõhuta) küpsema. Küpseta u 1,5 h.

Hoia kook üleöö külmas. Eemalda lahtikäiva vormi ääred tordilt. Vahusta vahukoor ilma suhkruta ning määri õrnalt tordile.







Kommentaarid

Populaarsed postitused