Porgandi-kookose püreesupp

Päris päikeselised ilmad juba teist päeva või mis? Selliste ilusate ilmadega, mis lõpuks päriselt ka kevade moodi välja näevad, sobivad värvilised  ja kerged toidud ideaalselt. Tahaks ju siinkohal ka kohe öelda, et aeg on hakata rannavormiks ettevalmistusi tegema... aga kuna minu kirg on nii söömine kui ka toidu valmistamine, siis igaks juhuks ei  hakka selliseid lubadusi andma. Veel.

Igatahes on tänane supp täiesti juhuslik. Kuna kell tundus palju ja plaanitud liha hautamine oleks liiga hilisesse õhtusse veninud, oli vaja vaadata oma külmkapi sisu üle, et teha kiire plaanimuudatus õhtusöögi menüüs. Tegelikult mulle sellised olukorrad üldse ei meeldi, kohe tunnen, et kui tehtud plaane peab millegi tõttu muutma, jookseb mõte täiesti errorisse ja enam ütegi head ideed ei tule. Seekord läks isegi pisut kergemini ja tulemusena valmis ilus värvikirev supp. Kes soovib pisut teravamaid elamusi ja suppi millegiga vürtsitada, siis selleks sobivad ideaalselt karri ja ingver. Lehtpeterselli asemel võib kasutada ka värsket koriandrit.



Vaja läheb: 
5 suuremat porgandit
200 ml kookospiima (pool konservi)
1/2 köögiviljapuljongi zeleed
2 viilu saia krutoonide jaoks
oliiviõli
kaunistuses lehtpeterselli
soola


Tegevuskäik:
Puhasta porgandid ja tükelda väikesteks juppideks. Pane keema vähese vee ja poole puljongi zeleega. Keeda pehmeks. Püreeri porgandid saumikseriga. Kui puljongit on liiga palju, tuleks see enne püreerimist eemaldada (vajadusel saad hiljem püreele puljongi tagasi lisada, kui supp tundub liiga paks). Alles siis, kui porgand on püreestatud lisa kookosepiim (vajadusel ka puljong) ja maitsesta soolaga.

Krutoonideks tükelda sai, piserda üle oliiviõliga ning pane ahju u 15 minutiks 200 C juurde kuni pruunistumiseni.

Serveerimisel nirista supile kookospiima, lisa krutoone ja lehtpetersellilehti.



Kommentaarid

Populaarsed postitused