Porgandi-kreveti pasta kookosega. Palju õnne mulle sajanda postituse puhul :)!

Kas te teate, mis päev täna on? Täna on teie ees nimelt minu sajas postitus :) Minu esimene retsept sai siia kirja käesoleva aasta 3. jaanuaril, mis tähendab, et olen loodetavasti toonud teieni oma 100 põnevat õnnestumist köögis. Täna torti ei ole, aga selle toreda päeva puhul on mul pakkuda Teile välja üks eriti põnev meistriteos pastamaailmast. Kui sa oled suur pastasõber, aga nisujahu söömine on sinujaoks liiga patune tegevus, siis siin on sulle üks superhea pastaretsept, mis maitseb hea ja samal ajal säilitab ka sinu figuuri.

Kuidas sinujaoks kõlab "ühte patta" pandult: porgand, kookos ja krevetid? Ja veel pastana? Igatahes neile, kel porganditraumat ei ole, võin kinnitada, et tegemist on supermaitsva toiduga, mida kavatsen teha uuesti ja uuesti. Minu pasta sisaldab tavaliste nisujahu spagettide asemel maisijahust spagette ja ka viimaste osakaal on suhteliselt väike, kuna pool pasta kogusest on nii-öelda "porgandispagetid". Eriliselt hea meki annavad pastale kookos, krevetid ja brändi. Bon apetit my friends :)!




Kogus kahele:
1 suur porgand
150 g maisijahu pastat
15 jahutatud hiidkrevetti
200 ml kookospiima
100 ml 35% vahukoort (kaalujälgijad võivad kasutada 10% koort)
1/2 sibulat
2 küüslauguküünt
3 spl brändit
soola
pipart
kaunistamiseks lehtpeterselli

Buchetad: 
pikka saia
u 4 spl oliiviõli
mõned lehtpeterselli lehed
1 küüslauguküüs



Tegevuskäik:
Puhasta krevetid - eemalda pea ja kest, viimase sabalüli ja sabaotsa jätsin alles. Eemalda ka soolikas seljalt ja kõhualt, pese ja kuivata köögipaberiga. Puhasta porgand ja ribasta juurviljanoaga. Puhasta ja viiluta sibul ja küüslauk.

Pane pasta soolaga maitsestatud vette keema. Prae krevette kõrgel kuumusel oliiviõlis mõlemalt poolt u 1-1,5 min. Tõsta seejärel pannilt taldrikule. Lisa pannile õli ja prae kergelt läbi ka küüslauk ja sibul, seejärel lisa ribastatud porgand, kuumta segades ja lisa kookospiim ja koor. Hauta u 6 min, kuniks porgandiribad on al dented, maitsesta soola, pipra ja brändiga. Kurna pasta, lisa koore-kookose-porgandi segule, lisa ka krevetid, sega kõik segamini, kuumuta korra läbi ja tõsta taldrikutele koos kastmega, kaunista peeneks hakitud lehtpeterselliga.

Bruchettade jaoks kuumuta ahi 230 C (kasutasin grillreziimi). Lõika pikast saiast u 1 cm paksused viilud. Haki lehtpetersell peeneks, pressi küüslauguküüs läbi pressi ning sega oliiviõliga. Pintselda saiad vahetult enne ahjupanekut oliiviõli seguga mõlemalt poolt üle. Hoia saiu ahjus seni kuniks saiad on kuldpruunid. Seejärel keera saiad ringi, et pruunistuks ka teine pool.



Kommentaarid

Populaarsed postitused