Šhampinjonide ja röstitud tomatitega krepid ehk õhukesed pannkoogid

Ma väga tihti pannkooke valmistama ei satu, enamasti teen seda ikka siis kui laps selleks soovi avaldab ja soolased pannkoogid tunduvad mulle üldse kuidagi mõistlikumad ja paremad, kui moosiga. Lapepõlvest mäletan, et kui meie vennaga armastasime ikka magusa moosiga pannkooke, kuhu ilmselt oli suhkrut lisatud ikka mehemoodi, siis minu ema pani kuumale pannkoogile hoopis võitüki ja nautis neid selliselt. Tänaseks olen isegi avastanud enesele pannkoogid-võiga, väga mõnusad, soovitan proovida. Sel juhul tuleb pannkooke süüa muidugi kuumalt.

Täna tekkis mõte teha hommikusöögiks õhukesed pannkoogid ehk krepid šhampinjonide ja röstitud tomati täidisega. Natuke aeganõudvam hommikusöök ta on, aga midagi keerulist küll mitte.

Vaja läheb (6 täidisega pannkooki): 
2 muna
2,2 dl piima
100 g nisujahu
1,5 tl suhkrut
1/4 tl meresoola

Täidis: 
200 g šhampinjone
10 kirss- või väiksemat ploomtomatit
6 viilu juustu või riivjuustu
soola, pipart

Serveerimiseks:
u 10 kirsstomatit
rohelist sibulat
pipart




Tegevuskäik:
Valmista esmalt pannkoogitaigen. Klopi munad ja lisa pool jahukogusest, sega taigen hoolikalt segamini. Nüüd lisa taignale 0,5 dl piima ja sega jällegi hoolikalt. Lisa ülejäänud jahu, sega ja seejärel ka ülejäänud piim ning sool ja suhkur. Taigen peab jääme tükivaba. Pane külmikusse u 30 minutiks seisma, et jahu saaks paisuda.

Täidiseks pese šhampinjonid ja viiluta. Viiluta sibul ja poolita tomatid. Kuumuta pannil õli ning prae esmalt läbi sibularibad ning tõsta kõrvale. Seejärel prae kõrgel kuumusel seened, maitsesta pipra ja soolaga ning lisa sibulatele. Viimaks kuumuta maksimaalse kuumusega pannil õli ning aseta sellele tomatipoolikud. Rösti tomatid kergelt pruuniks panni vahepeal raputades. Võid appi võtta ka pannilabida, aga tomateid liialt segada ei maksaks, võivad  katki minna. Kui tomatid on valmis, siis lükka pann kõrvale.

Alusta kreppide praadimist. Mina kasutasin ka pisut õli, kuna rasvased pannkoogid maitsevad mulle lihtsalt rohkem. Pannkooke küpseta nii nagu ikka - võimalikult õhukese kihina üle terve panni mõlemalt poolt. Enne igat uut taignakogust niristasin pannile taas väikese koguse oliiviõli.

Kuumuta ahi 200 C -ni (pöördõhuga). Aseta pannkook taldrikule, sega sibula-seentäidis ning jaga see mõtteliselt  kuueks. Jaga pannkook samuti mõtteliselt esmalt pooleks, ning poolik pannkook kolmeks Ühele kolmandikule aseta nüüd seene-sibula täidis, mõned röstitud tomatipoolikud ning kokkumurtud juustuviil (lihtsam on kasutada riivjuustu). Voldi seejärel pannkook esmalt  pooleks, selliselt et täidis jääks serva. Nüüd keera pannkook kokku nii, et teine kolmandik pannkoogist läheb peale, ning viimane kolmandik pannkoogi alla. Kokkuvoltimisel pole mingeid reegleid ning igaüks saab ise otsustada, mismoodi seda teha soovib. Näiteks kui täidist on rohkem, siis nii väikseks kokku voltida ei õnnestugi, vaid siis piisab, kui pannkook volditakse neljaks.

Täida sedasi kõik pannkoogid, laota need võiga määritud ahjuvormi, tõmba ahjuvorm fooliumiga pealt kinni ning pane pannkoogid ahju u 20 minutiks, kuniks juust on pannkoogivahel sulanud.

Vahetult enne serveerimist rösti veel üks kogus kirsstomati poolikuid. Serveeri pannkooke koos röstitud tomatite ja rohelise sibula ribadega.




Kommentaarid

Populaarsed postitused