Stracciatella tort

Olen juba päris väsinud sellest talvest ja ootan pikkisilmi suve. Tahaksin juba seda aega, mil saaks valmistada värsketest marjadest mahlaseid torte ja kooke. Seniks aga kuni värskeid ja tõeliselt magusaid oma aia marju saada ei ole, tuleb hakkama saada sellega, mis olemas on. Neid maitsetuid maasikaid hetkel käsi veel ostma ei tõuse, seega on minu seekordne tort kaunistatud hoopiski tagasihoidlikult füüsalitega. Tordi valmistamine taas lihtne. Tekkis mõte kasutada ära hiljuti poelettidele ilmunud Alma Stracciatella jogurtit. Tort küpsetamist ei vaja, tarvis on vaid aega varuda ja lasta sel piisavalt taheneda.



Vaja läheb:
Põhi:
130 g digestive või muid küpsiseid
40 g võid

Täidis:
1 suur tops (380 g)  Alma Stracciatella jogurtit
250 g toorjuustu
200 ml vahukoort
2 spl sukrut
6 lehte zelatiini + 0,5 dl vett

Kaunistamiseks:
füüsaleid




Tegevuskäik:
Purusta küpsised peeneks ning sega toasooja võiga ühtlaseks massiks. Suru mass lahtikäiva koogivormi põhja.

Sega valmis täidis. Selleks hoia toorjuustu ja jogurtit vähemalt 1 h toasoojas. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ning hakka vähehaaval lisama jogurtit, kuniks oled kokku seganud kogu jogurti ja toorjuustu.

Vahusta külmkapikülm vahukoor ilusaks õhuliseks vahuks ja lisa see vähehaaval ja õrnalt segades toorjuustu-jogurti segule.




Aseta zelatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Vääna seejärel vesi lehtedest välja ja pane 0,5 dl veega kastrulisse ning kuumuta hästi õrnalt (kuumus 10-st 3) koguaeg segades. Lehed sulavad suhteliselt kiiresti. Kohe kui lehed on sulanud keera kuumus kinni ja alusta segu jahutamist. Oluline on, et zelatiinisegu lisamisel täidisesse, on mõlemad segud suhteliselt ühtse temperatuuriga, vastasel juhul zelatiin ei segune ja tõmbub tükiliseks. Sega maha jahtunud zelatiinisegu täidisesse ise täidist samal ajal koguaeg segades. Seejärel vala segu tordipõhjale.

Pane tort tahenema u 6 tunniks või üleöö. Kaunista füüsalitega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused