Taipärane magus ja tšilline krevetisalat

Tekkis mõte teha krevetisalat, mis oleks ühtlasi nii magus kui ka tšilline. Muide mulle tohutult maitsevad krevetid ja mitte need väiksed, millel krevetimaitset justkui polegi, vaid hiidkrevetid. Kusjuures tehes salatit või mis iganes muud toitu ei pea krevette olema tohutult palju - kahele sööjale piisab täiesti 20 krevetist ning neid õigesti küpsetades ja mitte üle praadides saad täiesti jumaliku roa. Ma ütlen ausalt, et ma sõin oma  salatit ja mõmisesin ning mõtlesin endamisi, kas üks salat saab veel parem olla!? Tõsiselt värske ja maitsev  ja see magus-tšilline-soolane kaste sobib siia täiesti suurepäraselt.




Vaja läheb (kogused kahele): 
1 porgand
1/2 värsket pikka kurki
1/2 õun
peotäis rukolalehti
mõned lehtpetersellilehed
seesamiseemneid
india pähkleid
20 hiidkrevetti
oliiviõli praadimiseks

Kaste: 
1 spl kalakaste
2 spl sojakastet
1 spl austrikastet
2 spl sweet tšilli kastet
1/2 sidrunist pressitud mahla
2,5 tl mett




Tegevuskäik:
Alusta salati tegemist krevettide puhastamisega. Koori kestad, mina jätsin sabaotsa alles. Eemalda ära soolikas ning kuivata krevetid köögipaberiga. Rösti seejärel seesamiseemned ja india pähklid ning jahuta.

Ribasta ribastajaga porgand ja kurk. Puhasta õun ning lõika peenikesteks ribadeks. Pane kõik ühte kaussi, lisa rukola, lehtpetersellilehed ning enamus seesamiseemneid ja pähkleid, natuke pähkleid ja seemneid  jäta ka salatile pealeraputamiseks.

Sega kokku kaste ning vala salatile, sega salatikomponendid kastmega läbi.

Prae krevetid kõrgel kuumusel oliiviõlis. Krevetid vajavad praadmist u 1,5 min mõlemalt poolt. Ära üle küpseta!

Aseta kastmega kokkusegatud salat taldrikutele, vala peale kaussi järelejäänud kaste, säti peale praetud krevetid ning raputa peale seemned. Head nautimist!




Kommentaarid

Populaarsed postitused