Juustune pastavorm spinati ja kanaga

Üks lihtne ja väga maitsev pastatoit on pastavorm. Tavalise pasta valmistamine suuremale seltskonnale on isegi keerulisem, kui pastavormi tegemine. Siin pole muud, kui komponendid kokku segada, vormiga ahju panna,  ning suurepärane roog ongi varsti söömiseks valmis. Kusjuures nii nagu Tomati pastavorm, mille retsepti saad lugeda SIIT, maitses ka see superhea -  tulemus jäi väga kreemine ning mõnusad pruunistunud krõbedad mozzarellased lumanconid osutusid veel eriliseks delikatessiks pastavormil ;)


Vaja läheb (kogus kolmele-neljale): 
250 g pastat (kasutasin lumaconit)
1 kanarind
100 g värsket beebispinatit (1 karp)
300 g sulajuustu (kasutasin Parma sulatatud juustu)
200 ml 35% koort
2 x 125 g mozzarellapalli
4 spl brändit
1 pisike tšilli
võid vormi määrimiseks
soola


Tegevuskäik: 
Prae esmalt pannil kanarinnatükk, maitsesta praadimise käigus soola ja pipraga. Tõsta valmis lihatükk veidikeskes  kõrvale jahtuma.

Valmista juustukaste, selleks kuumuta keskmisel  kuumusel koor,  lisa koorele sulajuust ning sulata ühtlaseks kreemiks. Maitsesta juutsu-koore segu brändiga.

Keeda pasta pakil õpetatud viisil soolaga maitsestatud vees. Samal ajal rebi kanaliha väiksemateks tükkideks/ribadeks. Lisa kanalihale hakitud tšillit. Kui pasta on al dente, siis kurna see.

Pane tšilline kanaliha, spinat ja pasta suurde kaussi, vala peale koore-sulajuustu segu ja sega hoolega läbi. Määri ahjuvorm võiga, vala pastasegu vormi ning lao peale mozzarellaviilud. Küpseta pastavormi ahjus 200 C juures pöördõhuga 40 minutit.




Kommentaarid

Populaarsed postitused