Lambasalat suvikõrvitsaga koos pošeeritud munaga

Üks väga kerge ja maitsev hommikusöök on kohe teie ees. Maheda kastmega lambasalat suvikõrvitsaga koos pošeeritud munaga ja kõrval maitsev kodusai võiga. Kuni siiani valmistasin ma pošeeritud mune ühel lihtsal toidukile kasutamise meetodil, kus ebaõnnestumine on peaaegu välistatud. Ei mäletagi enam miks, aga ilmselt seetõttu, et minu esimene katse kunagi aiataha läks. Igatahes avastasin, et ka Jamie Oliver mainib oma kolmes meetodis, mida saad vaadata SIIT, ära toidukile meetodi. Täna otsustasin, et aitab nendest abivahendite kasutamisest ja peaks ütlema, et midagi keerulist ei olnudki.




Vaja läheb (kogused kolmele):
peoga lambasalatit
u 200 g kaaluv pisike suvikõrvits
seesamiseemneid
3 muna

Kaste:
1/4 sidrunist pressitud mahla
1 spl seesamiõli
1 tl mett (mitte kuhjaga)
pisut jahvatatud pipart



Tegevuskäik:
Pressi sidrunist mahl, lisa hulka mesi, pipar ja õli ning sega kastmekomponendid segamini ja jäta ootele.

Pane lambasalat suurde kaussi, viiluta juurde juurviljalõikuriga suvikõrvits. Vala peale kaste ja sega käega õrnalt läbi.

Valmista munad: aja potis vesi keema, keera kuumus maha ja oota kuniks vesi enam ei mullita. Löö munad eelnevalt pisikestesse kausikestesse ning vala nüüd ettevaatlikult kuuma vette. Jäta munad vette u 8 minutiks. Selliselt jääb munakollane vedel, munavalge väga pehme ja hõrk - võiks öelda, et perfektne. Kui soovitakse kõvemaid mune, tuleks kuumas vees hoida kauem. Valmistades pošeeritud mune toidukilega, tuleks mune keeta 3 min.

Jaga salat taldrikutesse, aseta kõrvale ettevaatlikult pošeeritud muna, jahvata munale musta pipart ja raputa peale seesamiseemneid. Muna võid noaga pisut katki lõigata, et munakollane välja voolaks.




Kommentaarid

Populaarsed postitused