Koorene kalasupp paaliaga - ilma kartulita ja uskumatult maitsev

Supp ei satu kahjuks minu toidulauale väga tihti, aga üks minu lemmikumatest suppidest on kindlasti koorene kalasupp, kui selle söömist juba alustad, siis võib seda sööma jäädagi. Üleüldse maitseb mulle koor ja kalasupis on see olulise tähtsusega komponent! Teate ju küll, et mida rasvasem ja rammusam, seda maitsvam - rammus koor suudab teha lausa imesid ja kui see kaalu ei kergitaks, siis uhaks koort ikka toitudesse mehemoodi. Alloleva kalasupi retsepti julgesin sisse kirjutada vaid väikse paki vahukoort, tegelikkuses võid seda lisada rohkem või siis ka vähem - it´s up to you! Aga ära unusta, et mida rammusam, seda maitsvam ;)

Supp iseenesest lihtsamast lihtsam. Liiga lihtne ja liiga maitsev :)! Minul oli jääkambris eelmisest grilliteost järele jäänud paalia pea ja pikemalt äralõigatud sabaosa. Kuna kala oli nii suur, siis polnud mõistlik kõike ära küpsetada, nii rändaski osa külmikusse ootama kalasupi päeva. Mina jätan tegelikult alati kala saba ja pea alles, kalasupi puljongiks saab seda edukalt kasutada ja kui liha on vähe, siis viimast lihtsalt pisut juurde osta. Minu kalasupp on muidugi ilma kartulita, sest kartulit söön ma üldse vähe ja selles supis pole see justkui üldse vajalik.


Vaja läheb (kogus neljale):
u 600 g paaliat koos peaga (võid kasutada ka muud kala)
(kui osta nö "puhast kala", siis võiks kogus olla u 300-400 g)
300 g porrut, nagu ikka kasutame ära valge ja helerohelise osa
2 porgandit
1 väiksem värske brokkoli
3 küüslauguküünt
200 ml 35% koort
loorberileht
musta pipart
soola

vett
praadimiseks võid


Tegevuskäik:
Pane kala koos soola, loorberi ja musta pipraga  keema. Keeda kuniks see on küps, vahepeal korja vahtu, et puljong jääks ilus ja selge. Võta valminud kala puljongist välja ning kurna leem tiheda sõelaga.

Pese porru korralikult puhkaks - ka lehtede vahel on aegajalt mulda, ning lõigu sellest õhukesed kettad. Puhasta  porgand ning tükelda. Pese brokkoli ja lõigu õisikud varre küljest lahti. Puhasta küüslauk ja lõika peenikesteks ribadeks.

Kuumuta pannil porru ja küüslauk koos võiga. Lisa juurde porgand, kuumuta veel pisut ja lisa siis puljongile. Keeda u 5 min. Samal ajal puhasta valminud kalatükid luudest ja nahast, jäta kalatükid pisut suuremaks, nii tulevad need supis hästi esile.

Lisa nüüd puljongile brokkoli, keeda seda vaid u 3-5 min, brokkoli peaks jääma krõmps, mitte liialt pehme.

Kõige viimaks lisa kalatükid ja koor, lase supp keema ja serveeri. Peale raputa rohelist sibulat ja tilli. Juurde sobib superhästi pehme sai, millele määritud mehine kiht külma võid. Mmmm kui maitsev. Minu lemmiksupp ma ütlen!



Kommentaarid

Populaarsed postitused