Maapähklivõi-valge šhokolaadi koogid

Kas sa tead neid Hershey´s Rees´e White Peanut Butter Cup - e ehk siis valge šhokolaadi maapähklivõi korvikesi? Ma pole kursis, kas neid meie kauplustes leidub, ilmselt erilisemates kindlasti, aga Tallinki laevapealt saab neid kohe kindlasti. Vot selle sama maitsekoosluse järele mul isu tuligi ja mitte, et oleks plaan neid poodi otsima minna, vaid otsustasin maiuspalad valmistada ikka ise. Need on tõepoolest üübermaitsvad maapähkli-valge šhokolaadi koogikesed ja neid lihtsalt peab proovima!


Vaja läheb (kogus 12 koogikest):
0,75 pakki digestive küpsiseid
10 kuivatatud datlit
175 g pähklikreemi
2 spl kookosrasva

Kate:
0,5 dl 35% koort
1 spl kookosrasva
100 g valget šhokolaadi

Kaunistamiseks:
pekaanipähkleid


Tegevuskäik: 
Pane muffinipaberid vormidesse. Purusta küpsised kombainis koos datlitega. Pane pähklikreem ja kookosrasv madalale kuumusele sulama. Kui need on sulanud, lisa küpsise-datli segu pähklikreemi ja kookosrasva hulka. Sega hästi läbi ja jaga saadud segu koheselt 12 vormi vahel. Tõsta külmikusse tahenema.

Kui segu on vormides tahenenud, valmista kate. Selleks pane kaussi koor, lisa hulka tükeldatud šhokolaad ja kookosrasv. Kuumuta madalal kuumusel kuniks šhokolaad on sulanud ja kõik koostisained segunenud. Jaga segu tahenenud kookidele, lisa iga koogi peale pekaanipähkleid. Pane vorm taas külmikusse tahenema. Koogikesed on valmis siis, kui valge šhokolaadi kate on tahenenud.


Kommentaarid

Populaarsed postitused