Salat võrratu kuumsuitsupaaliaga

Paalia ehk mägihõrnas on tõepoolest minu südame võitnud. Mulle maitseb see nii väga - see on mahlasem, palju parema ja hoopis teistsuguse - võiks öelda, et isegi pisut justnagu magusa maitsega, kui näiteks forell või lõhe. Allpool siis üks väga maitsev ja kerge salat mahlasest suitsupaaliast. Mina olen viimasel ajal soetanud kalakraami Pepe Kalast ja see sama suitsupaalia on seal lausa võrratu.


Vaja läheb (kogus kolmele):
5 väiksemat kartulit
300 g suitsetatud paaliat
1 väiksem punane sibul
peoga rukolalehti
kappareid


Kaste:
150 g kreeka jogurtit
1/2 tl Põltsamaa Kanget sinepit
1 spl valgeveini äädikat
1 tl suhkrut
musta pipart
soola


Tegevuskäik: 
Koori kartulid, ning keeda soolaga maitsestatud vees 10 min. Kurna ning lase pisut maha jahtuda. Tükelda seejärel pisut väiksemaks, prae kuumal pannil oliiviõliga pruuniks ning lase seejärel pisut jahtuda.

Valmista samal ajal kaste. Pane kõik kastme komponendid kokku ja sega hästi läbi. Jäta kaste külmkappi ootele.

Puhasta kala luudest ja jäta suuremateks tükkideks. Puhasta ja viiluta punane sibul ning tükelda roheline sibul pikkadeks juppideks (jupid võid omakorda veel pikkupidi poolitada).

Aseta taldriku põhja rukolalehed, selle peale praetud kartulid. Nirista peale kaste. Kastmele aseta kalatükid, punase ja rohelise sibula ribad ning kapparid. Kõige peale jahvata pisut pipart.


Kommentaarid

Populaarsed postitused