Kana-suvikõrvitsa quiche porgandipõhjal


Quiche´i laadsed pirukad on ühed minu suured lemmikud. Paraku valmistan neid harva, kuna tegemist on päris rammusa toiduga. Täna jagan teiega retsepti, kus kalorite pärast väga palju muretsema ei pea. Kaalujälgijate kategooriasse retsepti küll ei liigitaks, kuid nisujahu ja hulga või arvelt on tänane quiche võrreldes traditsioonilisega ikka lahjamast-lahjam. Nimelt, valmistasin seekord oma quiche põhja hoopiski porganditest, täidisesse rändas kanaliha ja suvikõrvits - kõlab juba päris hästi eks! PS. Sain ka pisikeselt toidukriitikult tunnustust, kommentaariks oli "väga hea"! Laps on rääkinud!


Vaja läheb (kogused neljale): 
Põhi: 
300 g tooreid porgandeid (puhastatud kujul)
2 muna
2 spl toortatrajahu (võid asendada ka riisi- või nisujahuga)
soola, pipart

Täidis: 
400 g kanakintsuliha
400 g suvikõrvitsat (puhastatud kujul)
3 muna
2 dl 20% köögikoort (võid asendada ka 35% või 10% koorega)
40 g riivitud parmesani
1 sibul
1 küüslauk
0,5 tl kuivatatud tüümiani
soola, pipart


Tegevuskäik: 
Valmista esmalt põhi. Selleks puhasta porgandid ning riivi jämeda riiviga. Lisa juurde soola ning lase u 10 min seista, kuniks porgandist eraldub mahl. "Vääna" porgandist mahl välja, lisa juurde lahtiklopitud munad, jahu, sool ja pipar. Sega taigen segamini ning vooderda võiga määritud vormi põhi ja küljed. Küpseta ahjus 180 C pöördõhuga u 20 min.


Valmista täidis. Selleks lõigu kana kintsuliha väiksemateks tükkideks, puhasta ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista pannil esmalt kanatükid, lisa siis sibul ja viimasena küüslauk. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Ning tõsta pannilt kaussi.

Sega valmis kaste. Selleks vahusta kergelt munad, lisa koor, sool ja pipar. Puhata suvikõrviks ning riivi jämeda riiviga. Raputa peale pisut soola, lase u 10 min seista, seniks kuni mahlad eralduvad. "Vääna" suvikõrvits veest välja ja lisa kanale, lisa ka riivitud parmesan ning vala üle koore-muna seguga. Sega korralikult läbi, maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning vala porgandipõhjale. Küpseta u 40-50 min 180 C ahjus.

Söö quichet kuumalt, kohe peale valmimist. Kõrvale valmista värske salat:
Pane kaussi little gem salatilehti või muid erinevaid salatilehti. Tõmba köögiviljalõikuri või kartulikoorijaga juurde õhukesed kurgilaastud, haki lisaks õigepisut lahjat tšillit.
Valmista kaste: 0,5 laimi mahla, lisa hulka 0,5 tl mett, 1 tl valge veini äädikat ja sama palju salatiõli, jahvata juurde pipart, sega segamini vala salatile ning sega käe või kahe lusikaga salat õrnalt kastmega läbi. Tõsta kaussi ja raputa peale seesamiseemeneid.



Kommentaarid

Populaarsed postitused