Kapsa-suvikõrvitsa carbonara


Ehheee, ei mina pastat söö. No tegelikult on asi nii, et söön küll, aga selleks peab olema ikka mingisugust sorti eriline päev, et seda endale luban. Aga see-eest on mul mõlkunud mõtteis palju vahvam idee - nimelt valmistada täiesti teistmoodi carbonara, milles pole grammigi pastat! Plaan oli teha oma pastatu carbonara hoopiski kapsast ja suvikõrvitsast (ehk, sellest, mis parasjagu kodus saadaval oli). Auasalt öeldes, ei tegi kumba nüüd eelistada - kapsa- või klassikalist pasta carbonarat, sest, kui mõlemal juhul on tulemus samavõrd maitsev, siis milleks süüa endale sisse topeltkoguse kaloreid, kui võiks piirduda vähemaga.... Käesoleva retsepti portsjon annab 480 kcal - pisut võib-olla hirmuäratav, aga kuna minu carbonaras on kasutatud ehtsat rasvast peekonit, nagu carbonaras üldjuhul ikka, siis pool sellest kalorikogusest kuulub just sellele samale härra peekonile. Kel soovi, võib rasvase peekonihärra asemel kasutada hoopiski sinki.


Vaja läheb (kogused kahele): 
2 küüslaugu küünt
100 g läbikasvanud suitsupeekonit (võib kasutada ka sinki)
250 g suvikõrvitsat (puhastatud kujul)
1 väiksem jääkapsas
0,5 tl kuivatatud tüümiani
soola, jahvatatud pipart

Kaste: 
2 munakollast
1 dl 10% rõõskkoort
30 g parmesani

Serveerimiseks: 
10 g parmesani
värsket tüümiani

praadimiseks 1 spl oliiviõli


Tegevuskäik:
Viiluta peekon ning puhasta ja haki küüslauk. Kuumuta pann, lisa 1 spl oliiviõli ning esmalt prae peekon. Seejärel lisa hakitud küüslauk.

Puhasta suvikõrvits koorest ja sisesmisest pehmest osast. Kui tegemist on väga noore suvikõrvitsaga, siis pole tarvis kumbagi teha. Lisa suvikõrvits pannile peekoni ja küüslaugu juurde ning prae kõrgel kuumusel seni, kuni see pisut pehmeneb, kuid jääb endiselt krõmpsuvaks. Maitsesta ohtra värkselt jahvatatud pipraga.

Samal ajal rebi jääkapsas väiksemateks osadeks ning lisa need nüüd pannile. Lisa ka tüümian. Voki seni, kuniks kapsas on pisut närtsinud.

Samal ajal eralda munavalgest kollased, lisa sellele koor ja riivitud parmesan.

Kui kapsas on pisut närtsinud, võta pann tulelt, oota umbes minut, kuniks pann enam nii-öelda ei "särise" ja vala siis koore-muna-parmesani segu pannile. Sega kuniks koresegu pisut pakseneb ja muna hüübib. NB! Enam ära kuumuta! Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri, lisa värsket tüümiani ja riivitud parmesani.



Kommentaarid

Populaarsed postitused