Kodujuustutort vaarikate ja kaeraküpsistega


Lõpetame selle kiire nädala tordiga. Kodujuustutort vaarikatega on selleks ideaalne - see on mõnusalt värske, samas ka parajalt hapukas ning tänu kodujuustule mitte liialt rammus. Tordi peaks valmistama eelneval päeval ja laskma sellel korralikult külmkapis üleöö taheneda. Minu soovitus on veel kasutada tordi valmistamisel OTTO kodujuustu - olen proovinud erinevaid, aga OTTO- ga jääb tulemus palju kreemisem ja maitsvam. Kui värskeid marju ei ole, saab edukalt läbi ka külmutatud marjadega - sama tegin ka ise. Kui sa ei valmista torti pidulauale ja plaanid seda süüa mitu päeva, siis ei soovita kogu torti vaarikakastmega üle valada, vaid lisada seda igale torditükile eraldi alles serveerimisel.


Vaja läheb:
Põhi:
150 g Kalevi Kaeraküpsiseid
30 g võid

Täidis:
200 g OTTO toorjuustu
200 g valget šhokolaadi
440 g OTTO klassikalist kodujuustu
100 g värskeid või külmutatud vaarikaid
4 Kalevi Kaeraküpsist

Kate: 
150 g värskeid või külmutatud vaarikaid
1 spl suhkrut


Tegevuskäik:
Pane purustajasse küpsised ja purusta, lisa või ja lase purustajal töötada seni, kuni või on küpsisepuruga ühtlaselt segunenud. Suru küpsisepuru koogivormi põhja.


NB! Kõik  täidise komponendid peavad olema toasoojad, vastasel juhul võid saada ebaõnnestunud tulemuse osaliseks. Esmalt sega toasoe toorjuust lahti ning jäta ootele. Sulata šhokolaad vesivannil ning jahuta seda niikaua, kuniks see on endiselt vedel, kuid mitte soe. Sega seejärel kiirelt toorjuustu hulka.

Vala kodujuust tiheda sõela sisse ning nõruta üleliigne vedelik välja. Püreeri saumikseriga kodujuust pisut ühtlasemaks ning lisa siis toasoe kodujuust juba eelnevalt kokkusegatud toorjuusu-šhokolaadi segusse. Sega läbi.

Viimasena lisa vaarikad ja näppude vahel väiksemaks murendatud küpsised, sega täidis õrnalt läbi ning vala koogivormi. Pane kook ööpäevaks külmkappi tahenema.

Vaarikakaste valmista ja vala tordile alles vahetult enne serveerimist. Lisa marjadele suhkur, litsu mõned marjad puruks ja osad jäta terveks, kui suhkur on sulanud, tekib kausipõhja vaarikakaste. Jaota vaarikad ja kaste koogile, serveeri kohe.

NB! Kui soovid kooki säilitada mitu päeva, lisa vaarikakaste igale tükile eraldi, alles serveerides.


Kommentaarid

Populaarsed postitused