Lihtne rukkileib kanepiseemnetega - lihtsat megamaitsev


Kui juuretisega mässamine pole sinu rida, pärmitaigen alati ei õnnestu ning mõlemad on sinuaarvates liialt aeganõudvad, siis minu "lihtne rukkileiva" retsept on just sulle. Antud leib on kergitatud hoopiski soodaga, ning maitseb väga hea. Selle leiva tegemine võtab aega umbes tunni. Muide sama leib on ka eelmise ehk siis lambaliha borši retsepti postituse fotodel. Sobis borši juurde imehästi.


Vaja läheb: 
2 muna
1,75 dl keefirit
1 spl seesamiõli
0,5 tl meresoola
1 spl leivasiirupit

3 dl täistera rukkijahu
1 dl rukkikliisid
0,5 dl koorimata kanepiseemneid
1 tl (kuhjaga) linnasejahu
1 tl (ilma kuhjata) söögisoodat


Tegevuskäik: 
Vahusta munad, ning sega kokku keefiri, seesamiõli, meresoola ja leivasiirupiga. Kuumuta ahi pöördõhul 190 C ni. Määri pisemat sorti leivavorm võiga.

Kui ahi on kuum, sega kokku kuivained ning sega kokku kõikide muude ainetega. Pane tainas vormi, silu veidi, raputa peale kanepiseemneid ning küpseta u 45-50 min.

NB! Taigent võiks kindlasti enne vormipanekut maitsta. Soola ja siirupi kogus on olulise tähtsusega, -leib peab jääma maitsekas. Kuna kõik tee- ja supilusikad on erineva suurusega, siis vajadusel saad siirupit või soola oma maitse järgi lisada.


Kommentaarid

Populaarsed postitused