Lihtne mozzarellasalat küüslaugu idandite ja marineeritud sibulatega

Mozzarellasalat on suhteliselt kindlapeale minek, kui ühtegi paremat ideed õhtu- või lõunasöögiks mõttes ei mõlgu. See on lihtne ja kerge ning erinevate koostisosadega on võimalik leiutada mitmeid huvitavaid mozzarellasalati versioone. Kindlasti pole oluline, et komponente oleks palju, pigem kehtib ka siin reegel, et "less is more". Minu tänases mozzarellasalatis on aukohal Pontti balsamiäädikas marineeritud sibulad. Need sobivad siia tõesti valatult.


Minu blogist leiab mozzarellasalateid veelgi:
Pühvlimozzarellasalat arbuusiga
Grillitud pirni ja pühvlimozzarellasalat
Grillitud virsikusalat Serrano toorsingi ja pühvlimozzarellaga
Meloni-mozzarellasalat Serrano toorsingi ja tšillise mangokastmega
Mozzarellasalat Inglise toorsuitsupeekoni ja küüslauguga


Vaja läheb (kogused kahele):
2 peotäit peedilehti (või muud rohelist salatit)
u 125 g pühvlimozzarella kirsse
väike peotäis küüslaugu idandeid
u 14  Pontti balsamiäädikas marineeritud sibulat (Selveri gurmeeletist)

Kaste: 
0,5 laimi mahla
1 tl mett
2 tl balsamiäädikat
2 tl oliiviõli
pipart

pealeraputamiseks röstitud linaseemneid


Tegevuskäik: 
Valmista esmalt salatikaste, selleks sega kõik komponendid omavahel. Pane suurde kaussi peedilehed ja küüslaugu idandid, vala üle kastmega ja sega käega õrnalt läbi. Jaga salat kahe taldriku vahel, lisa peale mozzarellakirsse ja balsamiäädikas marineeritud sibulaid. Peale raputa röstitud linaseemneid. Nii lihtne ongi!


Kommentaarid

Populaarsed postitused