Seene-kitsejuustusalat


Mis saab siis kui ühele taldrikule sättida nii kitsejuust kui ka seened? Oma kogemusest võin öelda, et saab päris maitsva salati. Seene-kitsejuustusalat on ühtaegu mõnusalt värske ja samas ka pisut tummine. Need, kes kitsejuustust kunagi ära ei ütle ning maitsevad ka seened, tasuks kindlasti järele proovida. Juustukuningate sinepikaste mee ja tilliga sobis siia muide väga hästi.

Vaja läheb (kogused kahele):
250 g suuri pruune šhampinjone
peotäis rukolat või frillice salatit
200 g muredat kitsejuustu
10 kirss- või ploomtomatit
5 küüslauguküünt

Kaste:
0,5 laimi mahla
2 tl Juustukuningate sinepikastet tilli ja meega
1 tl oliiviõli


Tegevuskäik: 
Pese seened, nõruta veest ja säti vars ülalpool ahjuplaadile. Puhasta ja viiluta küüslaugud, ning lao needki ahjuplaadile. Lase õlispreiga seened ja küüslaugu laastud üle ja pane ahju grillima (mina kasutasin turbogrilli) 200 C, 10-15 minutit.


Kui seened valmis, lase neil pisut jahtuda. Laota salatilehed taldrikule, kõrvale säti seened, poolita tomatid, ning lisa samuti salatile. Viimasena murenda peale kitsejuust, nirista peale kaste ning lisa grillitud küüslaugulaastud.



Kommentaarid

Populaarsed postitused