Tervislik köögiviljatäidisega riisipannkook

Mida sina tavaliselt hommikusöögiks sööd? Kas sulle meeldib oma päeva alustada pigem magusa või soolasega? Mina kuulun pigem nende hulka, kes eelistaks hommikut alustada magusaga - olgu selleks siis mõned erilised pannkoogid, chia puding, jogurt vms. Ehkki on see tegelikult kõik ajas ju muutuv, mäletan et see pold väga ammu, kui minu lemmikuks oli hommikuti hoopis lumekrabisalat. Aga täna on mul teiega jagada hoopiski üks lihtsa ja tervisliku pannkoogiretsept. Seekord siiski soolased. Minul rändas pannkoogi vahele see, mis parajasti külmikus olemas oli, loomulikult sobib sinna ideaalselt ka paprika, porru, zukiini jne või miks ka mitte mingi puuviljaline nagu näiteks hurmaa.



Vaja läheb (kogus: 1 täidisega pannkook, ühele sööjale): 
(pannkoogipanni diam u 25 cm)
1 muna
0,3 dl riisijahu
0,5 dl vett
pisut soola

Täidis: 
0,5 väiksemat sibulat
1 küüslauguküüs
1 keskmise suurusega porgand
4 little gem või 2 roomasalati lehte
lehtpeterselli
soola, pipart
praadimiseks õli

1 muna


Tegevuskäik: 
Klopi muna, lisa riisijahu, klopi segamini ning viimasena lisa vesi ja sool. Sega ja lase taignal umbes pool tundi seista.

Valmista täidis: puhasta porgand ning tõmba sellest kartulikoorijaga ribad. Viiluta küüslauk ja sibul (peeneks pole tarvis hakkida). Lõika või rebi salatilehed pisut väiksemaks (aga mitte peeneks). Haki lehtpetersell.

Nüüd tuleks valmistada kõik ühel samal ajal ja mina kasutasin mugavuse ja kiiruse mõttes selleks kolme panni korraga. Esmalt lase õlispreist pisut õli pannile ja viska juurde küüslauk ja sibul, prae kergelt klaasjaks ning lisa porgand ja voki paar minutit.

Nüüd lase õlispreist pisut õli pannkoogipannile (minu panni diameeter on 25 cm). Sega pannkoogitaigen enne pannile valamist läbi, kuna riisijahu vajub üsna kiirelt vedeliku põhja. Vala siis kogu taigen kuumale pannile ning küpseta nagu tavalist pannkooki mõlemalt poolt.

Samal ajal viska porgandite juurde ka pisut väiksemaks rebitud kapsalehed ja lehtpetersell (jäta viimast pisut alles ka peale raputamiseks). Maitsesta soola ja pipraga ja voki vaid õige kergelt läbi, et köögiviljad jääksid krõmpsud.

Samal ajal tuleks keerata ilmselt ringi juba pannkook ning kuumutada kolmas pann. Sinna löö peale muna, maitsesta soola ja pipraga ning prae ühelt poolt.

Aseta pannkook taldrikule, lisa vahele vokitud köögiviljad ja kõige peale tõsta praetud muna, keera pannkook pooleks, nii et kogu täidis jääb koogi vahele, raputa üle peeneks hakitud lehtpeterselliga ja head isu!



Kommentaarid

Populaarsed postitused