Ahjulõhe karamelliseeritud sibulate ja bechamel kastmega

Kellele ei meeldiks ahjulõhe? Aga ahjulõhe koos karamelliseeritud sibulate ja bechamel kastmega maitseb veelgi paremini. Ideaalne õhtusöök kas pole? Tundub võibolla pisut tricky, aga tegelikult kulub kala valmimiseks ainult 1 h. Kogu roa teevad eriliseks muidugi need mõnusad magusamaitselised karamelliseeritud sibulad!


Vaja läheb (kogused u 4-le sööjale): 
u 800 g lõhefileed
soola, pipart

Karamelliseeritud sibulad: 
2 suurt sibulat või 4-5 väikest
jämedam viil võid
1 spl fariinsuhkrut
0,5 dl valget kuiva veini
soola

Bechamel kaste: 
2 spl võid
1 loorberileht
2 spl (keskmise kuhjaga) jahu
u 3-4 küüslauguküünt
3 dl piima
soola

Kate: 
u 70 g riivitud mozzarella juustu


Tegevuskäik: 
Määri ahjuvorm võiga, aseta lõhe vormi ja maitsesta pealt soola ja pipraga.

Valmista karamelliseeritud sibulad: selleks puhasta sibulad, lõika pooleks ja viiluta mõlemad pooled. Prae pannil rohke võiga klaasjaks, lisa suhkur ning kuumuta edasi, lisa vein ja sool ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.


Valmista bechamel kaste. Puhasta ja tükelda küüslauk. Pane kastruli põhja või, ning sulata, lisa loorberileht ja küüslauk ning kuumuta neid pisut madalal kuumusel. Lisa jahu, sega kiirelt läbi ning alusta piima lisamist osade kaupa ise pidevat segades. Kui oled kogu piima lisanud, kuumuta kaste keemiseni ning maitsesta soolaga.

Kata maitsestatud lõhe esmalt karamelliseeritud sibulatega, seejärel nirista peale becahemel kaste ning kõige peale raputa riivitud mozzarella.

Küpseta ahjus 200 C juures, pöördõhul 30 min + 5 min turbogrillil 220 C juures.

Serveeri koos kerge salati või suurema nälja korral näiteks riisiga.


Kommentaarid

Populaarsed postitused