60˚C lõhe shiritaki nuudlite ja kurgiga - parim lõhe, mida sa ever söönud oled!

Kui tihti oled sina söönud täiesti perfektset ahjulõhe -  ülimalt mahlast ja hästi maitestatud? Mina isiklikult sellist ahjulõhe, nagu kohe teile tegema õpetan, varasemalt mitte kusagil söönud ei ole - nii mahlane, nii mõnus, nii pehme, nii maitsekas - ainult ülivõrdes omadussõnad! Kogu secret on selles, et lõhe valmistamiseks tuleb varuda pisut rohkem aega, küpsetada seda harjumuspäraselt tunduvalt madalamal kuumusel, ning topsecret on see, et lõhe peab küpsema toidukile all, selleks et säilitada kala mahlasus. Kõik on ääretult lihtne, proovi järgi ja anna mulle ka teada, kuidas maitses!
NB! Ülimalt tervislik on see toit küll, kuid kaalujälgijate kategooriasse jätame selle siiski liigitamata, kuna portsjoni kalorsus on u 444 kcal.


Vaja läheb (kogused kahele):
400 g lõhefileed
pipart, soola

200 g shiritaki nuudleid
200 g pikka kurki
tüümianilehti

Kaste: 
0,3 laimimahla
5 tl light soja

Kaunistamieks:
seesmisemneid
tüümianilehti


Tegevuskäik: 
Lõika lõhefilee kaheks, keera nahk ülespoole ja nüli terava noaha nahk maha. Aseta ahjupannile küpsetuspaber, tõsta sellele lõhe (nülitud osa allpool). Maitsesta pealtpoolt soola ja pipraga, kata lõhefileed hoolikalt toidukilega (nii pealmine osa kui ka küljed) ning pane 60˚C juurde keskmisele siinile 40 minutiks küpsema.


Seni kuni lõhe küpseb valmista nuudlid kurgiga. Selleks ribasta kurk. Kurna nuudlid, haruta shiritaki puntrad lahti, loputa kuuma veega üle ning pane sõela sisse nõrguma. Pane vesi keema ning keeda nuudleid 1 min. Kurna taas ning voki siis nuudleid kõrgel kuumusel u 3 min, kuniks nuudlid hakkavad pannil krigisema. Jahuta nuudlid maha ning lisa siis kurkidele. Lisa laim, soja ja tüümianilehed ning sega käega kergel läbi.

Vaatamata sellele, et see lõhe näib läbi ahjuukse nii roosa, nagu oleks toores, on normaalsuuruses lõhefilee 40 minutiga täpselt nii küpsenud, et see suure tõenäosusega pole sa kunagi nii mahlast ahjulõhe oma elus maitsenudki. Jaga nuudlid kurgiga kahe taldriku põhja ning tõsta ettevaatlikult lõhefileed (soovitan kasutada kahte pannilabidat) nuudlitele. Lisa fileele jahvatatud pipart, puista peale seesamiseemneid ja tüümianiehti, serveeri ja naudi!



Kommentaarid

  1. Tere, Kas toidukile on ikka sobilik ahjus kasutamiseks, või mõtlesid fooliumit?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lisasin postitusele ühe foto, kus on paremini aru saada, kuidas toidukilet kasutada tuleks. :)

      Kustuta
  2. Kasutada tuleks toidukile. Kuna 60˚C on väga madal temperatuur, siis selle toidukilega ei juhtu midagi ja küpsemine toimub väga aeglaselt.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused