Maasika-meloni mozzasalat - kui süütu siis tegelikult?!

No kas pole mitte ilusavärviline, kas ei tundu mitte tervislik? ... Kui sa mõtled päevast päeva, et sööd lahjasid salateid, aga miskipärast kaal ei lange või siis hoopistükis kipub tõusma, siis võta vaevaks üks nädal sissesöödud kalorid kokku arvestada ja usu mind see valgustab sind üsna palju. Käesolevas postituses selgub, kui "süütu" on üks üübermaitsev tervislikuna tunduv mozzarellasalat. Jah, just nimelt üübermaitsev ja pealegi ülimalt lihtne valmistada!


Mozzarellasalat tundub pealtnäha üsna süütu ja eks muidugi sõltub ka, millist juustu ja kui palju seda salatisse uhada, aga kui me räägime ikka päris pühvlipiima mozzarellast, mis maitseb tõeliselt hästi, siis saad sa sealt megapalju kaloreid nagunii ja ainus, millega ennast päästa, on see, et doseerid seda imemaitsvat juustu oma salatisse vähem kui mina. Samas olles selle taldrikutäie endale nahavahele ajanud ei tundnud ma, et seda oli liiga palju, vaid hoopiski, et issver kui maitsev see oli ja kui otsa poleks saanud, oleks edasi söönud.

Aga usu või ära usu seda imekaunist ja mitmevärvilist mozzasalati pilt vaadates, et selle sama salati üks ports annab ei rohkem ega vähem, kui 655 kcal. No ilmselgelt to much kas pole! Aga minu soovitus on, unusta see pagana dieet korraks, sest see salat lihtsalt on seda väärt!


Vaja läheb (kogused kahele): 
peotäis lambasalati lehti
u 200 g melonit
u 5-8 maasikat
100 g serranot
2 x 125 pühvli mozzarellapalli (võid kasutada ka Itaalia mozzarellakirsse)

Kastmeks: 
60 ml Diddeni  Orange dressing kastet (ehk apelsinimatseline salatikaste oliiviõlili ja rosmariiniga)
u 2 x 1 tl oliiviõli
0,5 laimi mahla
ohtralt tüümiani
jahvatatud pipart
seesamiseemneid


Nagu rusikas silmaauku - apelsinimaitseline salatikaste
oliiviõli ja rosmariiniga sobib salatile ülimalt hästi

Tegevuskäik: 
Kata taldrikupõhjad hõredalt salatilehtedega. Lõika melonist juurviljalõikuriga õhukesed pikad laastud, keera need rulli ja säti salatile. Keera ka singiviilud rulli ning jaga samuti kahe salati vahel. Lisa salatile mozzarella. Lõika maasikad sõltuvalt suurusest kas pooleks või siis neljaks ning lisa samuti. Nirista peale Diddeni Orange kastet, pigista laimiviilust peale veel mahla ning nirista juurde õli. Jahvata peale pipart, puista lisaks seesamiseemneid ning lisa julgelt tüümianilehti. Ülimalt maitsev!


Kommentaarid

Populaarsed postitused