Must linguine pasta hiidkrevettidega laimi-spinati-veini kastmes


Tundub, nagu sellest oleks sada aastat möödas, mil viimati seda päris õiget pastat sõin. Igatahes nädalavahetusel võtan mina vabamalt ja patustan sellega millest olen kogu eelnev nädal loobunud. Kohe on teie ees väga maitsev nädalavahetuse eri - eriti ekstravagantne must pasta hiidkrevettidega laimi-spinati-veni kastmes. Maitsev ja lihtne - muud polegi tarvis.


Vaja läheb (kogused kahele): 
10 hiidkrevetti (mul olid eriti suured krevetid, kui kasutad väiksemaid, siis võiks kogus olla suurem)
6 küüslauguküünt
0,5 valget sibulat (või 1 väike)
0,5 punase tšilli kauna (või maitse järgi)
2 dl valget kuiva veini
0,5 väiksema laimi mahla
1 tl steviat või suhkrut
50 g värsket spinatit
soola
mehine viil võid
oliiviõli

150 g musta linguine pastat (mina kasutasin 100% jahupastat, kuna selle must värvus säilib ka peale keetmist erksana, kuid võid kasutada ka musta oa pastat näiteks neid)
2 kobarat minitomateid
lehtpeterselli
soovi korral röstitud seemneid (päevalille, kõrvitsa)


Tegevuskäik: 
Puhasta krevetid (mina jätsin 2 tk efekti mõttes puhastamata), haki küüslauk, sibul, tšilli. Prae krevetid väheses õlis u 1 min mõlemalt poolt ja tõsta kõrvale (neid mis koorimata jätsin praadisin pisut kauem ntx 1,5 -2 min mõlemalt poolt). Lisa pannile mehine viil võid ja prae sibulat küüslauku ja tšilllit paar minutit, lisa juurde vein, laimimahl, stevia/suhkur ja sool. Keeda veinist alkohol välja, lisa spinat ja varasemalt praetud krevetid.

Keeda samal ajal pasta pakil näidatud aja, soolaga maitsestatud vees. Kurna pasta kuivaks ning jaga kahe taldriku vahel. Tõsta pasta peale krevetid ning laimi-spinati-veini kaste. Soovi korral lisa toidule röstitud seemneid, tšllit ja lehtpeterselli.

Pasta keemise ajal rösti minitomatid kobaratena kõrgel kuumusel mõned minutid õliga määritud pannil, lisa toidule. Bon apetit!

Kommentaarid

Populaarsed postitused