Makadaamiapähkli jäätis - ei saa kunagi küllalt


Koduste jäätiste vastu on raske poeletilt väärilist vastast leida. Ma ei ole suur jäätisesõber, aga endatehtud ülirammus koorejäätis on nii hea, et seda võiks sööma jäädagi. Makadaamiapähkli jäätis ei ole ühegi teise jäätise sarnane, vaid läbinisti eriline ja totaalselt sõltuvust tekitav.

Kogused kahele maiasmokale: 
200 g 35% vahukoort
0,25 tl vaniljesuhkrut
4 spl vahtrasiirupit
40 g purustatud makadaamiapähkleid
näpuotsaga kaneeli

Serveerimiseks: 
pisut purustatud makadaamiapähkleid
näpuotsaga kaneeli


Tegevuskäik: 
Purusta makadaamiapähklid, seda võid teha purustajas  või siis noaga. Lisa vahukoore hulka vaniljesuhkur ning vahusta tugevaks vahuks. Lisa nüüd vahukoorele vahtrasiirup ning sega läbi, lisa juurde makadaamipähklid ja näpuotsaga kaneeli, sega taas kergelt läbi ning pane sügavkülma tahenema vähemalt 6 tunniks kuni üleöö.

Enne serveerimist lase jäätisel umbes pool tundi toasoojas seista. Serveeri purustatud makadaamiapähklitega ning lisa peale ka õigepisut kaneeli.



Kommentaarid

Populaarsed postitused