Terav shiritaki-porgandi-krevetisalat

Terav shiritaki-porgandi krevetisalat on üks parajalt vürtsikas eine, millega õnnestub kaalulangetamine nagu lepase reega :), kuna salatisse uhatud kogus shiritaki nuudleid annab kõigest 19 kcal. Neile, kes veel ei tea, siis shiritaki nuudlid ehk konnyaku nuudlid on madala süsivesikute ja peaaegu 0-kalorsusega läbipaistvad želatiinjad nuudlid konjaci nimelisest jamsist, mida traditsiooniliselt kasutatakse Jaapani köögis. Täpsemalt sisaldab 100 g shirataki nuudleid 9,5 kcal! Võrdluseks, et tavalised nisujahu nuudlid sisaldavad 360 kcal! Shiritaki nuudlid on peaaegu maitsetud, seetõttu sobivad need hästi erivatesse roogadesse - suppidesse, vokkidesse, salatitesse jne Kuna nuudlid on praktiliselt süsivesikute ja kalorite vabad, siis aitab nende söömine kaalu langetada. Enamuse nende koostisest moodustab kiudaine nimega glükomannaan (mida konjaci jamss suures koguses sisaldab). Tänu kõrgele kiudainete sisaldusele aitab nuudlite söömine alandada kolesteroolitaset ning soodustab kaalulangust (kiudained imavad vedelikku ja tekitavad maos täiskõhutunde).


Vaja läheb (kogused kahele):
2 pk (400 g) shiritaki nuudleid
2 väiksemat porgandit või 1 suur
0,5 punast paprikat
u 20 hiidkrevetti
peotäis koriandrilehti

Kaste:
0,75 laimi mahla
5 tl magusat tšllikastet
5 tl kalakastet
1 tl mett
0,5 tl hakitud ingverit
1 hakitud keskmine küüslauguküüs
0,25 hakitud punast tšillit (või maitse järgi)

kaunistamiseks:
seesamiseemneid
tšillit


Tegevuskäik:
Sega kokku kaste - pigista laimist mahl, sega hulka magus tšillikaste, kalakaste ja mesi. Haki juurde ingver, küüslauk ja tšilli.

Kurna shiritaki nuudlid, haruta lahti "nuudlipuntrad", soovi korral lõika pisut lühemkas ja loputa kuuma veega läbi. Keeda nuudleid maitsetamata vees 1 min ning seejärel voki non-stick pannil u 3 min, kuniks nuudlid muutuvad kriuksuvaks, tõsta nuudlid kõrvale ja lase jahtuda.

Ribasta köögiviljalõikuriga porgand ja viiluta paprika. Puhasta krevetid, eemalda ka kõhualune ja seljapealne "soolikas", pese, kuivata köögipaberiga ning prae mõlemalt poolt vähese õliga u 1 min.

Sega nüüd kogu salat kokku, vala peale kaste, tõsta taldrikutele ning kaunista pealt seesamiseemnetega. Soovi korral võid lisada peale tšillit.

Kommentaarid

Populaarsed postitused