Kukeseene-suvikõrvitsa pasta

Vaatamata sellele, et ma söön pastat haruharva, armastan ma seda tohutult. Kes teab, võibolla sellepärast ongi see üks minu lemmikutest. Ja patt oleks ju tõesti seenehooajal jätta kukeseeneroog siia postitamata. Siiski pean ausalt tunnistama, et mina metsas käia ei armasta ja need seened minu pastas on pärit küll hoopiski turult. Aga vahet ju pole, pasta tuli sellegipoolest ülimalt maitsev. Üheks võlukomponendiks on siin muna lintnuudlid - proovi järele ja sa lihtsalt ei suuda söömist lõpetada. Vaatamata sellele, et pasta on valmistatud koorega, siis kasutasin seda seekord üsna mõõdukalt.


Vaja läheb (kogused kahele):
200 g kukeseeni
100 g suvikõrvitsat (1 mini suvikõrvits)
1 sibulapea
4 küüslauguküünt
140 g lintpastat (minul oli muna lintpasta)
1 dl valget kuiva veini
1 dl 35% koort (kindlasti mitte asendada 10% koorega!!, läheb kokku)
1 dl pastakeeduvett
soola, värskelt jahvatatud pipart
värsket tilli
parmesani
praadimiseks võid


Tegevuskäik:
Enamasti ei soovitata seeni pesta, aga selleks peaks seened ikka väga puhtad olema. Mina eelistan need alati ikka korralikult puhtaks pesta ja nõrutada sõelas. Lõika suuremad seened pooleks või neljaks, keskmise suurusega ja väiksed seened jäta poolitamata. Minule näiteks just meeldibki, kui seened on pigem suuremad, kui liigselt tükeldatud. Haki sibul - mitte väga peeneks, vaid pigem lohakalt, haki ka küüslaugud. Lõika suvikõrvitsal otsad maha, seejärel lõika see veel pikkupidi pooleks ning viiluta siis u 1 cm paksusteks viiludeks.

Esmalt prae võiga seened. Kui seentest eralduv vedelik on pannilt kadunud, lisa suvikõrvits, prae mõned minutid, lisa seejärel sibul, prae taas mõned minutid ja viimasena küüslauk. Prae kogu segu veel mõne hetke ja lisa juurde vein, lase alkoholil aurustuda, vala sisse koor, kuumuta.

Samal ajal keeda pasta. Mina valisin seekord muna lintpasta ja pean ütlema, et see valik oli väga õige, sest toit jäi ülimalt maitsev. Keeda pasta pakil näidatud aja, eralda seejärel eraldi anumasse u 1dl pastakeeduvett ning kurna pasta. Kalla pasta kukeseenekastmele, lisa juurde parajalt soola ja ohtralt musta värskelt jahvatatud pipart, vala hulka ka pasta keeduvesi ning sega kergelt tõstes läbi ning kuumuta vaid korraks.

Tõsta pasta taldrikutesse, vala juurde pannile jäänud koorekaste, lisa peale riivitud parmesani ja tillioksi. Naudi pika saiaga, kõrvale sobib väga hästi ka valge kuiv vein.

Kommentaarid

Populaarsed postitused