Kohupiima purukook õunte, pohlade ja kardemoniga

Seda kooki süües võib küll pisut hulluks minna. No okei, mitte pisut, vaid õigepalju tegelikult. Arvan, et te ei usuks iialgi, kui ütleksin, et pistsime kaaslasega ühel õhtul pintslisse pea kolmveerad sellest koogist. Ärge nüüd ära minestage, sest õnneks käib jutt siiski tavamõõtmetes koogist (mitte tervest ahjuplaaditäiest). Aga tõepoolest on nii, et mina olen sellest koogist täiesti vaimustuses - see on nii mahlane, samas kreemine, parajalt magus ja hapukas ning mõõõõnusalt kardemonine - kõike seda, mida üks ideaalne kook olema peab.


Vaja läheb:
Kasuta ümmargust 23 cm diameetriga vormi, või samaväärse mahutavusega kandilist vormi.
Suure ahjuplaadi suuruse koogi jaoks korruta kogused kolmega.

Puruosa:
150 g võid
3,5 dl jahu
1 dl suhkrut

Täidis:
400 g OTTO Ricotta maitsestamata teralist kohupiima
(kui võimalik, siis ära asenda seda mõne teise kohupiimaga)
100 g 20% hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
1 spl maisitärklist
1 tl vaniljesuhkrut

300 g õunu (puhastatult, õhukeseks viilutatult)
100 g külmutatud pohli + 1 tl maisitärklist
kardemoni (ära koonerda! :) )

Kaunistamiseks:
tuhksuhkrut
marju


Tegevuskäik:
Pane kaussi või, suhkur ja jahu ning haki seni kuni tekib ühtlane peenemapoolsem puru.

Täidise jaoks pane kaussi kohupiim, hapukoor, löö hulka munad, lisa suhkur, maisitärklis ja vaniljesuhkur ning mikserda segamini.

Koori õunad, eemalda südamikud ning viiluta õhukesteks viiludeks.

Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga (lihtsam on nii kui kortsutad küpsetuspaberi ära, harutad siis lahti ja katad koogivormi põhja ja küljed). Laota 2/3 purust ühtlaselt vormi põhja. Selle peale nirista kohupiimasegu. Nüüd aseta kohupiimale õunad. Sega pohlad vahetult enne maisitärklisega, ning lisa samuti koogile. Puista peale kardemoni ning kõige viimaks ülejäänud puruosa.

Küpseta 180C ahjus, pöördõhul, keskmisel siinil u 1 tund. Lase enne söömist u 1 h taheneda. Toredat nautimist!

Kui valmistad kooki suurel ahjuplaadil, saab koogist 30 pildil olevat tükki (esmalt lõika ära servad, seejärel keskelt pooleks ning siis väiksemateks võrdseteks tükkideks).

Kui sa ei viitsi kokkamisega jännata, siis võin sulle suurima hea meelega käesolevaid koogikesi  ise valmistada. Selleks võta minuga ühendust Facebookis.


Kommentaarid

Populaarsed postitused