Munahüübe võileib soolalõhe ja toorjuustuga

Tänasel vihmasel hommikul, kui mitte kuskile kiiret pole, on mõnus köögis kohe pikemalt nikerdada. Näiteks esmalt kohe kui voodist jalule sain, koorisin ära kausitäis õunu ja keetsin sellest viie minutiga kergelt magusa õunamoosi. Ja mis te arvate, mis ma siis tegin? Loomulikult koukisin kapist välja munad, keefiri ja jahu ja tegin lastele ühed maistvad nö "klassikalised vanaema" pannkoogid. Aga plika juba teab, et igaks juhuks tasuks alati üle küsida - kas need on tavalised :) (alati on ju suur oht, et need on valmistatud mingist imejahust või midagi veel hullemat on taignasse rännanud). Need pannkoogid olid loomulikult tavalised ja imemaitsvad (no kellele siis ei meeldiks klassikalised keefiri minipannkoogid eks!?), aga tunnistan ausalt, ise sõin vaid ühe. Ja ma ei hakka enam üle rääkima miks, sest te teata seda ju küll! :)

Nagu postituse pealkiri juba ütleb, siis peale pannkoogilaari tegemist läks ühe maistva munahüübe-soolalõhe võileiva valmistamiseks. Mõnus ja suhteliselt patuvaba hommikusöök. Proovige järele, sest tänase ilmaga pole naginiigi midagi targemat teha kui köögis vaaritada (ja süüa) :)


Vaja läheb (kogused kahele): 
3 muna
0,5 dl vett
soola
1 köögiviljapala või mis iganes muud palasaia
u 100 g soolalõhefileed
pisut Exquisa fitline toorjuustu (100g =64  kcal!)
värsket tilli
värskelt jahvatatud musta pipart


Tegevuskäik: 
Kuumuta ahi pöördõhul u 250 kraadini. Poolita köögiviljapala, pane seljaga küpsetuspaberile, lase õlispreiga kergelt üle ning pruunista ülemisel siinil kiirelt. NB! küpsemist tuleks koguaeg jälgida, kuna nii kõrgel kuumusel võivad leivaksed muutuda hetkega mustaks.

Samal ajal klopi kiirelt lahti munad, lisa sool ja vesi ning sega segamini. Soenda pann väga madalal kuumusel - mina kasutasin 10 astmest nr 3 kuumust. Lase pannipind õlispreiga üle, vala munasegu pannile, lase sel natuke kaane all hüübida ning lükka siis pannilabidaga paar korda munasegust läbi. Lase veel kaane all õigepisut hüübida. Munasegu peaks jääma niiöelda medium küpsusastmes - mitte läbiküpsenud ja mitte ka toores vaid selline mõnus ja pisut kreemine.

Aseta pruunistunud palaleivad taldrikule jaga kreemine munahüüve kahe leiva vahel, säti peale lõhefilee, lisa juurde paar noatäit lahjat toorjuustu, lisa tillioksad ja jahvata peale pipart.

Soovi korral võid kõrvale valmistada ka värske salati.

Kommentaarid

Populaarsed postitused