Veise-peedi kotletid

Klassikalised hakkliha kotletid minu toidulauale väga tihti ei jõua. Ei, mitte seda, et need mulle ei maitseks, vastupidi  - kotletid, keedukartuli ja valge jahukastmega on ikkagi üks parimaid ja maistvamaid toite lapsepõlvest ja maitseb mulle tänaseni väga, kuid uusi põnevaid ideid on nii palju mida tahaks katsetada. Ühed neist (ja pisut isegi põnevamad ja lahjemad kui klassikalised kotletid) on kohe teie ees.


Vaja läheb (kogused u 3-4 sööjale): 
240 g delikatess veise hakkliha
240 g keedetud peeti 
1 väiksem sibul 
1-2 küüslauguküünt
1 muna
3 tl maitsepärmi
ohtralt soola ja värskelt jahvatatud pipart

Tegevuskäik: 
Riivi peet jämeda riiviga ja pigista kergelt üleliigne mahl välja. Puhasta sibul ja küüslauk, ning haki  peeneks. Sega nüüd kõik komponendid kokku: riivitud peet, hakkliha, hakitud sibul ja küüslauk, löö hulka muna, lisa maitspärm ning maitse järgi soola ja pipart. Prae kotlette vähese õliga määritud pannil mõlemalt poolt kuniks kotletid on seest küpsed. Sobivad serveerimiseks näiteks (shiritaki) nuudlitega. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused