Vitamiinirikas veisesalat

Ükspäev arutasin lapsega soolase ja magusa kokkusobivusest. Lapsed ei mõista seda. Mõni võib-olla suudab süüa ananassi pitsal, mõni aga sööb ananassid enne pitsa pealt ära ja seejärel läheb loosi alles ülejäänud. Aga asi pole ainult lastes. Miks siis ikkagi on nii, et mõne meelest sobib magus ja soolane superhästi kokku ja mõne teise jaoks ei lähe see absoluutselt? Vastust ma ei tea, aga mina kuulun igatahes nende hulka kes magusa ja soolase kooslust lausa jumaldavad - taipärased magushapud supid, salatid ja kastmed - see kõik on täpselt mulle. Allpool ongi üks mõnus vitamiinisalat medium veise sisefileega. Minu salat oli seekord küll ilma tšillita, aga teravus sobib siia juurde suurepäraselt.


Vaja läheb (kogused kahele): 
u 250-300 g medium veisefileed
1/4 punast paprikat
1/4 kollast paprikat
1/2 hurmaad
2 peotäit sega lehtsalatit
1/2 punast sibulat
1 keskmise suurusega porgand

Kaste: 
1 laim
2 tl valgeveini äädikat
2 tl seesamiseemne õli
1 suur tl mett
jahvatatud pipart
soovi korral võid lisada ka tšillit

kaunistamiseks röstitud seemneid


Tegevuskäik: 
Veiseliha valmistamise kohta võid lugeda SIIT. Viiluta paprikad, hurmaa, sibul. Porgand tõmba kartulikoorijaga ribadeks. Lisa lehed.
Valmista kaste: pigista kaussi 1 laimi mahl, lisa valgeveini äädikas, mesi, õli ja pipar, sega koostisained segamini.

Vala kaste salatile ja sega õrnalt läbi. Jaga salatipõhi taldrikutele. Lõika veisest (võib olla nii soe kui jahtunud)  parajad viilud ning jaga salatitele. Kaunista röstitud seemnetega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused